МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

18 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 17.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 3
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 1 загинала жена и 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Разкрит е извършителят на серия палежи на асансьори, извършени за периода от февруари до май
  29-годишен мъж от Варна е задържан за умишлено причиняване на пожари в пет асансьора в гр. Варна. В периода от 20.02. до 14.05. са гасени пет пожара в асансьори, намиращи се в ж.к. «Иван Рилски», на ул. «Свобода» и на бул. «Осми Приморски полк». При всички случаи са установени данни са умишлени действия. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е задържан извършителят на деянията – П.М. (29 г.) от Варна, известен на МВР. Работата по документиране и доказване на престъпленията продължава. По случаите се водят досъдебни производства под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 17.05. т.г., около 08:40 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач С.С. (44 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност поради изтекъл срок на валидност на същото и след наложена санкция за същото нарушение. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 15.05. т.г., около 17:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Сава», при извършване на полицейска проверка на Г.Г. (35 г.), известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество, и пакетче с кафяво вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,05 гр. и  хероин с тегло 0,25 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 15.05. т.г., около 18:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Кракра», при извършване на полицейска проверка на А.Н. (32 г.), известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на  амфетамин с тегло 0,23 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 


Бързи полицейски производства:

- На 17.05. т.г., около 12:05 часа, в с. Брестак, при извършване на полицейска проверка на трактор «Янмар» с водач Д.И. (65 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което няма регистрационни табели, и без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Д.И. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 17.05. т.г., около 13:10 часа, на кръстовището на бул. «Христо Смирненски» и ул. «Подвис», е възникнало ПТП между Л.А. «Тойота» с 43-годишна водачка от Варна и Л.А. «Фолксваген» с водач на 22 г. от Бургас. След сблъсъка между двата автомобила, вторият се отклонява от траекторията си и блъска жена, намираща се на тротоара. 67-годишната пешеходка е откарана незабавно в болнично заведение, където е починала. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 17.05. т.г., около 15:00 часа, на ул. «Райко Даскалов», е възникнало ПТП. Водачът на Т.А. «Нисан» Т.М. (23 г.) от с. Приселци, по време на движение назад, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента е 50 - годишната жена получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, няма опасност за живота й. 

- На 17.05. т.г., около 16:00 часа, на пътя от с. Слънчево за с. Баново, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» Д.М. (60 г.) от Варна, по време на движение, при завой надясно, губи контрол над МПС и става причина за ПТП с Л.А. «Джип Чероки». Вследствие на инцидента са пострадали водачът на втория автомобил и пътник от единия, които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, няма опасност за живота им.


III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети:

На 17.05. т.г., около 10:30 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Фолксваген», намиращ се в във Варна, на ул. «Тихомир». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са електрически кабели, преден ляв фар, калник, броня, перка на радиатор.

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в отпадъци, в автомобил;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 
 

 18 май 2018 | 14:41