МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

17 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 16.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.  

Бързи полицейски производства:

- На 16.05. т.г., около 13:00 часа, в гр. Аксаково, на ул. «М. Палаузов», при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» с водач К.Н. (30 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. К.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 16.05. т.г., в с. Бозвелийско, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на електроразпределително дружество в дома на М.М. (21 г.), е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. 
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети:

На 16.05. т.г., около 13:05 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Фиат», намиращ се в във Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е двигателен отсек на автомобила.

На 16.05. т.г., около 13:50 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Пежо», намиращ се в във Варна, на бул. «Христо Ботев». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожени са електрически кабели в автомобила.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в суха трева;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 17 май 2018 | 09:57