МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

16 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 15.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 5 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Разкрит е извършителят на кражба на златни накити от частен дом
  На 05.03. е образувано досъдебно производство за кражба от частен дом намиращ се в гр. Белослав. Неизвестно лице е проникнало в къщата и е извършило кражбата на златни и сребърни накити. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от града. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 14.05. т.г., около 21:10 часа, в гр. Варна, в района на Автогара - Варна, при извършване на полицейска проверка на непълнолетно момче от Шумен, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество, и недопушена цигара със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,30 гр. и  марихуана с тегло 0,08 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 


ПТП:

- На 15.05. т.г., около 16:40 часа, е постъпил сигнал за ПТП, възникнало на кръстовището на бул. «Сливница» и бул. «Христо Смирненски». На място е установено, че 43-годишна жена, управлявала Л.А. «Джип Чероки», по време на движение, при маневра за завой надясно, губи контрол над МПС, блъска Л.А. «Ситроен», след което се преобръща и блъска още 6 автомобила – «Ситроен», «Фолксваген», «Ситроен», «Пежо», «Митсубиши» и «Шкода». Изясняват се причините за възникването на инцидента. Четирима души са отведени за преглед в болнично заведение, като две жени са освободени без травми. Дете и възрастен мъж (67 г.) са получили контузни наранявания, двамата също са освободени без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 

- На 15.05. т.г., около 15:30 часа, на ул. «Мусала», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фиат» Т.П. (68 г.) от Бургас, по време на движение, поради несъобразена скорост, блъска пешеходци, които се движат по тротоара. Вследствие на инцидента са пострадали мъж (60 г.) и жена (62 г.), които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, няма опасност за живота им. 

- На 15.05. т.г., около 15:50 часа, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и ул. «Тодор Пенев», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» Я.Я. (38 г.) от Варна, по време на движение, при завой надясно, губи контрол над МПС и става причина за ПТП с Л.А. «Ауди». Вследствие на инцидента е пострадало бебе, пътуващо във втория автомобил, което получава контузия на глава, прегледано е и освободено, няма опасност за живота на момиченцето.
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети:

На 16.05. т.г., около 04:50 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в ж.к. «Младост». Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение. Унищожен е електрически кабел.

На 15.05. т.г., около 10:20 часа, е получен сигнал за пожар в цех за разредители, намиращ се във Варна, на ул. «Перла». Предполагаемата причина за пожара е техническа неизправност. Унищожени са: машина за бутилиране, 200 л разредител, 100 бр. ПВЦ амбалаж, принтер, опушени са 50 кв. м стени. При пожара са пострадали мъж и жена, които са прегледани в болнично заведение и са освободени. 

На 15.05. т.г., около 12:30 часа, е получен сигнал за пожар в трафопост, намиращ се на пътя за с. Слънчево. Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение. Унищожен е електрически кабел.

На 15.05. т.г., около 17:45 часа, е получен сигнал за пожар в контейнер за отпадъци, намиращ се във Варна. Причината за инцидента се изяснява. Няма пострадали хора. Унищожен е контейнерът за отпадъци.  


- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;


- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 

 16 май 2018 | 13:29