МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

15 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 14.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрит e извършителят на 1 престъпление. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 13.05. т.г., около 00:20 часа, в гр. Варна, в бул. «Св. Елена», при извършване на полицейска проверка на Н.Д. (31 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,08 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Д. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 14.05. т.г., около 11:50 часа, на пътя за с. Аврен, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» Т.Н. (34 г.) от Игнатиево, по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, излиза извън пътя и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на ребра, 39-годишна  жена от автомобила получава фрактура на дясна гривнена става и луксация на тазобедрена става, а дете, пътуващо с тях, е получило контузия на глава. Тримата са настанени за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 14.05. т.г., около 15:20 часа, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение, блъска пешеходка, която пресича пътното платно на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента е 68- годишната жена получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, няма  опасност за живота й.
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети:

На 15.05. т.г., около 02:40 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Мерцедес», намиращ се в във Варна, на ул. «Люляк». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е целият автомобил, ролетна щора на гараж, външно тяло на климатик, изолация на жилищен блок, опушени са 60 кв. м стени.

На 15.05. т.г., около 04:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в асансьора на жилищен блок, намиращ се на бул. «Осми Приморски полк». Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са подова настилка на асансьора, осветително тяло, пулт за управление, опушени са 20 кв. м. стени. Няма пострадали хора. По случая има образувано досъдебно производство.


- 2 са регистрираните пожар без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в отпадъци;


- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 

 15 май 2018 | 15:27