МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

14 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 11.05. – 13.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 10
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 10 престъпления. 
   Регистрирани са 3 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 13.05. т.г., около 09:40 часа, в с. Пчелник, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фиат» с водач М.Г. (21 г.) от с. Осмар, е установено, че същият управлява МПС, което е спряно от движение по служебен път във връзка с нарушение на ЗДвП. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. М.Г. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.05. т.г., около 18:00 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач А.С. (19 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, а той е с отнето свидетелство за правоспособност заради нарушение на ЗДвП. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. А.С. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 13.05. т.г., около 03:15 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Волво» с водач И.А. (28 г.), финландски гражданин, продължително пребиваващ в Р. България, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,93 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 13.05. т.г., около 10:00 часа, в гр. Дългопол, на ул. «Никола Обретенов», при извършване на полицейска проверка на мотопед «Пиаджо» с водач С.С. (30 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. С.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.05. т.г., около 02:50 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач И.Б. (21 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.Б. е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.05. т.г., около 13:30 часа, в с. Брестак, при извършване на полицейска проверка намотопед «Сим Джет» с водач Й.Й. (40 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Й.Й. е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.05. т.г., около 17:00 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Сеат» с водач С.И. (33 г.) от с. Николаевка, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, като представя неистинско такова по италиански образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. С.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 11.05. т.г., в с. Габърница, при извършване на съвместна проверка на полицейски служители и служители на електроразпределително дружество в района в дома на Т.Й. (69 г.), е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия. 

- На 11.05. т.г., около 10:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Стенка Разин», при извършване на полицейска проверка на Х.И. (20 г.) от с. Бенковски, е установено, че същият държи в себе си две угарки от цигари и три саморъчно свити такива, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,89 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Х.И. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 13.05. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и бул. «Република», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Ситроен» С.А. (57 г.), при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска мотоциклет «Ямаха», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента мотоциклетистът (28 г.) получава фрактура на лява ръка и контузия на крак, а неговата спътничка (19 г.) е получила контузни наранявания. Двамата са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 12.05. т.г., около 13:40 часа, на бул. «Сливница», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Хонда» Н.В. (22 г.) от Бургас, при временно организация с двупосочно движение, не пропуска и блъска дете, пресичащо пътното платно. Вследствие на инцидента е момичето получава контузия на глава, прегледано е и освободено, без опасност за живота. 

- На 11.05. т.г., около 08:00 часа, на бул. «Константин и Фружин», е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Соларис» М.И. (49 г.) от Варна, при спиране пред пешеходна пътека, рязко употребва спирачки, в резултат на което кондукторката в превозното средство пада в салона. Вследствие на инцидента жената получава фрактури на две ребра и китка на лявата ръка. Жената е прегледана и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 13.05. т.г., около 01:40 часа, на телефон 112, е постъпил сигнал за пожар в стара двуетажна къща, намираща се в с. Дюлино. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН – Варна. Същите установяват, че пожарът е обхванал цялата къща от около 70 кв. м. Произшествието е ликвидирано около 07:30 часа на 13 май. При последвалите оглед и разчистване е установено, че в една от стаите се е намирал 22-годишен мъж, който е обитавал къщата. Мъжът е починал. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа и до възникването на пожара. По случая има образувано досъдебно производство.

На 14.05. т.г., около 01:30 часа, е постъпил сигнал за пожар в асансьора на жилищен блок, намиращ се на ул. «Свобода». Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожена е асансьорната кабина, опушени са 150 кв. м. стени, метални врати, електрическа инсталация мазилка. При пожара са евакуирани живущите на 4,5 и 6 етаж от блока. Няма пострадали хора. По случая има образувано досъдебно производство.

На 13.05. т.г., около 12:00 часа, е получен сигнал за пожар в газова бутилка, намираща се в двора на къща в м-ст «Св. Никола». Причината за пожара е техническа неизправност. Унищожени са газово барбекю, газова бутилка, фритюрник и дървена маса.


- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви; в метален контейнер; в отпадъци; в избено помещение;


- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 14 май 2018 | 14:12