МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

11 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 10.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 10.05. т.г., около 15:00 часа, е получен сигнал за кражба на мобилен телефон от ученическа чанта, намираща се в учебно заведение в гр. Суворово. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е малолетно момче от с. Градец. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Девня. Вещта, обект на кражбата, е намерена и върната на собственика. 

- На 10.05. т.г., около 05:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фиат» и намиращите се в него петима души, е установено, че в един от тях – Р.С. (25 г.), държи в себе си две пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,13 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 


Бързи полицейски производства:

- На 10.05. т.г., около 18:00 часа, в с. Синдел, при опит да бъде извършена полицейска проверка на жител на селото, същият противозаконно е попречил на полицейския екип да изпълни задълженията си по служба. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е А.С. (19 г.) от с. Синдел, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. А.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.05. т.г., около 20:15 часа, в с. Градинарово, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Сузуки» с водач А.А. (56 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,24 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.05. т.г., около 13:15 часа, в м-ст «Крушките», при извършване на полицейска проверка на Ж.А. (32 г.) от Варна, известна на МВР, е установено, че същата извършва сексуални услуги срещу заплащане. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

- На 08.05. т.г., около 19:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Юрий Венелин», при извършване на полицейска проверка на Е.Н. (20 г.) от Провадия, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 3,14 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Е.Н. е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.05. т.г., около 19:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Парижка комуна», при извършване на полицейска проверка на Г.П. (25 г.) от Русе, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,47 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.П. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 10.05. т.г., около 11:00 часа, на пътя от Долни чифлик за с. Старо Оряхово, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Ситроен» Г.С. (21 г.), по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска последовоателно в две отводнителни шахти. Вследствие на инцидента жената получава контузия на гръден кош със съмнение за фрактура на кост и комоцио, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 10.05. т.г., около 16:25 часа, на паркинга на търговски център на ул. «Андрей Сахаров», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Фиат» Г.Д. (27 г.) от Варна, при движение назад, блъска пешеходка, която пресича зад автомобила. Вследствие на инцидента е 25-годишната жена получава контузия на крак, няма  опасност за живота й. 

- На 10.05. т.г., около 19:20 часа, на пътя от Варна за Добрич, на разклона за с. Изворско, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» Я.Я. (19 г.) от с. Любен Каравелово, по време на движение, поради несъобразена скорост, застига и блъска автобус «Мерцедес», спрял за изчакване за маневра завой наляво. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети:

На 10.05. т.г., около 19:05 часа, е получен сигнал за пожар в помощна пристройка, намираща се в с. Шкорпиловци. Предполагаемата причината за пожара е техническа неизправност на фризер. Няма пострадали хора. Унищожени са: фризер, имущество и други електрически уреди, водоструйка и газова бутилка, опушени са 60 кв. м стени. 

На 10.05. т.г., около 19:20 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се на ул. «14-та». Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение. Унищожени са електрически кабели и предпазители.

На 10.05. т.г., около 21:20 часа, е получен сигнал за пожар в Л.А. «Пежо», намиращ се в във Варна, на ул. «Асен Разцветников». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Увреден е стартер и предна броня.


- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в метален контейнер;


- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ. 

 11 май 2018 | 11:27