МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

10 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 09.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Повдигнаха обвинение на 30-годишен мъж от с. Синдел за грабеж на златен синджир
На 08.05. т.г. е образувано досъдебно производство за грабеж на златен синджир, извършен около 22:00 часа близо до хотел в к.к. Златни пясъци. Неизвестно лице е нанесло удар на 58-годишен мъж и му е отнело златния накит. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.Х. (30 г.) от с. Синдел, известен  на МВР. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Вещта, обект на кражбата, е намерена и иззета. На М.Х. е повдигнато обвинение.

- На 07.05. т.г., около 22:40 часа, в гр. Варна, на ул. «Георги Пеячевич», при извършване на полицейска проверка на М.Н. (20 г.), местен жител, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,19 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 04.05. т.г., около 23:20 часа, в гр. Варна, на ул. «Парижка Комуна», при извършване на полицейска проверка на Н.Ц. (24 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си метална тръбичка, съдържаща суха тревиста маса, и капсула с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,28 гр. и амфетамин с тегло 0,11 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети;


- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през посочения период;


- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
Три от тях са свързани с необходимост от отводняване на наводнени избени помещения.  
 

 10 май 2018 | 15:00