МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 1ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 08.05. т.г. е образувано досъдебно производство за кражба, извършена от строителен обект, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Дебър». Неизвестно лице е извършило кражбата на кабел с дължина 50 м. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършители на деянието са: О.Х. (40 г.) и А.Б. (35 г.), двамата от Варна, известни  на МВР и осъждани. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата извършители са задържани за срок до 24 часа. Вещта, обект на кражбата, е намерена и иззета.


Бързи полицейски производства:

- На 08.05. т.г., около 01:40 часа, е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е счупило страничното стъкло на Л.А. «Рено», намиращ се на ул. «Г. Петлешев» в гр. Аксаково, след което противозаконно го е отнело. На около 20 метра в посока Летище Варна, автомобилът аварира. На място, при извършване на полицейската проверка, е установено, че извършител на деянието е В.С. (21 г.) от гр. Полски Трамбеш. Установено е, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,79 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. В.С. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 08.05. т.г., около 07:30 часа, на бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» К.С. (67 г.), поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска отзад Л.А. «Форд», който от своя страна се завърта и блъска странично Л.А. «Нисан». Вследствие на инцидента 56-годишната водачка на втория автомобил получава контузии на лице и нос, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 08.05. т.г., около 20:40 часа, на бул. «Цар Освободител», на паркинга на магазин за техника, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Рено» Д.Н. (44 г.), местен жител, поради движение с несъобразена скорост и отвличане на вниманието, губи контрол над автомобила и се блъска в електрически стълб. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на трети прешлен, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. 
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са регистрирани пожари с преки материални щети;


- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в борови иглички;


- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.  
 

 09 май 2018 | 11:50