МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

04 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 03.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 2
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 2 престъпления. 
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.  

- Задържан е 44-годишен варненец за разпространение на наркотични вещества
  На 02.05. т.г., в гр. Варна, в м-ст «Балъм дере», при извършване на полицейска проверка на Й.К. (44 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си 16 бр. пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с общо тегло 18,34 гр. При последвалите процесуално – следствени действия, е претърсено дворно място с постройки, където са намерени и иззети две електронни везни със следи от същата субстанция. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Й.К. е задържан за срок до 24 часа. На същия е повдигнато обвинение.

- На 03.05. т.г., около 15:50 часа, на пътя Варна - Бургас, до разклона за с. Равна гора, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Н.Т. (45 г.) от Бяла, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Н.Т. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 03.05. т.г., около 08:15 часа, на ул. «Георги Пеячевич», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестен до момента товарен автомобил, застига и блъска велосипед. Вследствие на инцидента 30-годишният велосипедист получава фрактура на лъчева кост на лявата ръка, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е  регистрираният пожар с преки материални щети:

На 03.05. т.г., около 12:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в изоставена вила и сухи треви, намиращи се в с. Звездица. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е барака, намираща се в парцела.


- 2 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в отпадъци;


- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.  
 

 04 май 2018 | 10:03