МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 02.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 3
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 8 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Задържан е 47-годишен варненец за кражба от товарен автомобил в с. Здравец
  На 26.04. т.г. е образувано досъдебно производство за кражба, извършена от товарен автомобил, намиращ се пред частен дом в с. Здравец. Неизвестно лице е проникнало в камиона и е извършило кражбата на две акумулаторни батерии. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е К.К. (47 г.) от Варна, неизвестен на МВР. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са намерени и иззети.

- На 30.04. т.г., около 00:05 часа, в гр. Варна, на ул. «Д-р Пискюлиев», при извършване на полицейска проверка на Б.К. (32 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество, и кутийка със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,24 гр. и марихуана с тегло 0,91 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Б.К. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.04. т.г., около 22:40 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Св. Иван Рилски», при извършване на полицейска проверка на С.А. (21 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.А. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 02.05. т.г., около 13:45 часа, в с. Булаир, общ. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на Т.А. «ГАЗ» с водач Н.Т. (31 г.) от с. Пчелник, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП, а МПС е дерегистриран по служебен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Н.Т. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.05. т.г., около 11:30 часа, в с. Есеница, общ. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ямаха» с водач С.Й. (38 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. С.Й. е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.05. т.г., около 21:20 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ауди» с водач Д.И. (42 г.) от с. Никола Козлево, обл. Шумен, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Д.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.05. т.г., около 17:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на П.Ч. (20 г.) от Варна, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,97 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.И. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 01.05. т.г., около 18:00 часа, на кръстовището на бул. «Княз Борис I» и ул. «Македония», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» В.Н. (60 г.) от Варна, при завой надясно, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича платното за движение на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента 84-годишната жена получава фрактура на лява раменна кост, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 02.05. т.г., около 07:40 часа, на пътя Добрич – Варна е възнийкнало ПТП. Водачката на Л.А. «Ауди» С.М. (55 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МП, излиза вляво от пътя и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента жената е получила: фрактура на дясна ключица, фрактура на прешлен, съчетана травма, като е настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна» без пряка опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е  регистрираният пожар с преки материални щети:

На 03.05. т.г., около 02:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в асансьора на жилищен блок, намиращ се в ж.к. «Св. Иван Рилски». Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожена е асансьорната кабина, опушени са 100 кв. м. стени. При пожара са евакуирани живущите на 7 и 8 етаж от блока, като двама души (32 г. и 38 г.) са били отведени за преглед в болнично заведение, след като са вдишали дим.


- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през посочения период – в отпадъци;


- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.  
 

 03 май 2018 | 16:02