МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

02 май 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 30.04. – 01.05.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 5
2. Други криминални престъпления – 14
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 14 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 6 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 01.05. т.г., около 00:35 часа, в гр. Варна, на ул. «Народни будители», при извършване на полицейска проверка на мотопед «Спин» с непълнолетен водач, местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 29.04. т.г., около 13:00 часа, в гр. Варна, ул. «Сава», при извършване на полицейска проверка на В.Т. (31 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производна на амфетамин субстанция с тегло 0,26 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. В.Т. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.04. т.г., около 16:30 часа, в гр. Варна, ул. «Тодор Влайков», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач С.М. (27 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си две пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество, и две пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,94 гр. и амфетамин с тегло 0,03 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 27.04. т.г., около 22:15 часа, в гр. Варна, ул. «Секула детенце», при извършване на полицейска проверка на Ч.Н. (18 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,46 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Ч.Н. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 01.05. т.г., около 11:00 часа, в гр. Девня, след настъпило ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Сузуки» с водач Я.Я. (27 г.) от с. Стан, обл. Шумен, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,22 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Я.Я. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.05. т.г., около 09:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Мир», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Смарт» с водач Д.Д. (42 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.05. т.г., около 10:30 часа, в с. Шкорпиловци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач К.С. (42 г.) от с. Самотино, известен на МВР, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС, след като същото е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.С. е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.04. т.г., около 22:30 часа, в к.к. Златни пясъци, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач И.И. (29 г.) от Белослав, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.04. т.г., около 12:05 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Джилера» с водач И.М. (58 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. И.М. е задържан за срок до 24 часа.

- На 30.04. т.г., около 19:50 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Кумко» с водач С.А. (36 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. С.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.04. т.г., около 23:20 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Ситроен» с водач А.Б. (59 г.), руски гражданин, турист, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,65 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.Б. е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.04. т.г., около 10:45 часа, в гр. Варна, ул. «Пробуда», при извършване на полицейска проверка на Р.А. (36 г.) от Варна, известна на МВР и осъждана, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,50 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Р.А. е задържана за срок до 24 часа.

- На 29.04. т.г., около 22:00 часа, в с. Слънчево, при извършване на полицейска проверка на С.Е. (32 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,55 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Е. е задържана за срок до 24 часа.

- На 28.04. т.г., около 14:30 часа, в гр. Варна, в сградата на голям търговски център, при извършване на полицейска проверка на К.Я. (18 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара и две кутийки, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,93 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. К.Я. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 01.05. т.г., около 10:15 часа, в гр. Варна, на ул. «Никола Симмов», в посока бул. «Република», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Форд», по време на движението си, блъска пешеходец – дете, което пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момченцето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено, без опасност за живота. 

- На 01.05. т.г., около 12:20 часа, на кръстовището на ул. «Младежка» и бул. «Република», е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «Шкода» С.Н. (34 г.) от Варна, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска мотоциклет «Хонда». Вследствие на инцидента е пострадал водачът на второто МПС (49 г. от Варна), който получава контузия на дясна ръка. Мъжът е прегледан и освободен, без опасност за живота. 

- На 01.05. т.г., около 15:00 часа, в гр. Дългопол, е възникнало ПТП. Водачката на Л.А. «БМВ» А.А. (20 г.), местен жител, по време на движение, поради отвличане на вниманието, губи контрол над автомобила и се блъска в предпазна мантинела, след което се преобръща извън пътя. Вследствие на инцидента 18-годишна жена, пътуваща в автомобила, и водачката са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота. 

- На 30.04. т.г., около 14:15 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Съборни» и ул. «Драгоман», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Дачия» К.Г. (47 г.) от Варна, по време на движение, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича на сигнализирана пешеходна пътека пътното платно. Вследствие на инцидента е 22-годишният мъж получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 30.04. т.г., около 20:00 часа, на пътя Варна – Бургас, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Хонда» К.Х. (22 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в десен завой, губи контрол над МПС и попада в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на лицето и сътресение на мозъка, прегледан е и настанен за лечение, без опасност за живота. 
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 01.05. т.г., около 09:15 часа, е получен сигнал за пожар в газова бутилка, намираща се в частен дом на ул. «Станчо Кир. Войнов». Няма пострадали хора. Причините за пожара е техническа неизправност. Унищожен е клапан за високо налягане.

На 30.04. т.г., около 16:15 часа, е получен сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се във Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение в разклонител. Опушени са 50 кв. м стени. При пожара са загинали пет котки, домашни любимци на собствениците на апартамента. 

На 30.04. т.г., около 19:40 часа, е получен сигнал за пожар в смесена гора и сухи треви, намираща се до с. Каменар. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Унищожени са 50 дка гора.  


- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци; в избено помещение;


- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 02 май 2018 | 13:35