МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

30 апр 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 27.04. – 29.04.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 3
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 10 пострадали граждани през изминалия период.  

- На 29.04. т.г., около 15:30 часа, в с. Попович, след ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» с водач Н.Р. (26 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност и след служебно прекратена регистрация на МПС от 2017 г. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.Р. е задържан за срок до 24 часа.

- Повдигнато е обвинение на 36-годишен украински гражданин за кражба от частен дом във Варна
  На 18.04. т.г. е образувано досъдебно производство за кражба, извършена от частен дом, намиращ се на ул. «Дрин». Неизвестно лице е проникнало в апартамента и е извършило кражбата на преносим компютър. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.М. (36 г.), украински гражданин, известен на МВР и осъждан. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На същия е повдигнато обвинение и за други престъпления от същия вид.

- На 28.04. т.г., е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на бул. «Христо Смирненски» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на търговския обект. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е И.К. (50 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

- На 28.04. т.г., около 20:10 часа, в гр. Бяла, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Рено» с водач В.Т. (30 г.). местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. В.Т. е задържан за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 29.04. т.г., около 10:00 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на трактор «Янмар» с водач Т.В. (41 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. 

- На 29.04. т.г., около 15:25 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Опел» с водач И.И. (36 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,22 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. И.И. е задържан за срок до 24 часа.

- На 27.04. т.г., около 17:30 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Митсубиши» с водач М.М. (31 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол с концентрация от 1,37 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. М.М. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 29.04. т.г., около 18:50 часа, в гр. Варна, на бул. «Приморски», в посока Морска гара, е възникнало ПТП. Водачът на неустановено към момента МПС, при завой надясно, не пропуска и блъска попътно движещ се велосипед «Спринт». Вследствие на инцидента е пострадала водачката на ППС (35 г.), която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 28.04. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Мара Тасева», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Мерцедес» Д.Н. (50 г.) от Варна, по време на движение, блъска внезапно излязъл на пътното платно пешеходец, който опитва да пресече пътното платно на нерегламентирано за това място. Вследствие на инцидента 21-годишният мъж получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 28.04. т.г., около 17:20 часа, на пътя Варна - Бургас, е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Фолксваген» Я.М. (18 г.) от Варна, при извършване на маневра за обратен завой, не пропуска и блъска Л.А. «Фолксваген», който преминава покрай него. Вследствие на инцидента е пострадал водачът на втория автомобил (49 г. от Варна), който получава контузия на гръден кош, както и две жени, пътуващи в същия, на възраст 57 г. и 75 г., които също са получили контузии. Тримата са прегледани и освободени, без опасност за живота. 

- На 28.04. т.г., около 20:40 часа, в гр. Варна, в м-ст «Ветеран», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Нисан» Х.И. (18 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в десен завой, губи контрол над МПС, излиза извън платното за движение и се преобръща. Вследствие на инцидента е пострадал пътник от автомобила, който получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 27.04. т.г., около 11:20 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Дрин» и ул. «Хараламби Ангелов», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Опел» Д.Г. (21 г.) от с. Самуил, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска Л.А. «Ауди», който спира за даване на предимство. От удара автомобилът се отмества напред и блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 70-годишната жена получава контузия на коляното, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 27.04. т.г., около 12:20 часа, във Варна, на ул. «Кракра», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Тойота» С.К. (18 г.) от Варна, по време на движение, блъска внезапно излязъл на пътното платно пешеходец, който опитва да пресече пътното платно на нерегламентирано за това място. Вследствие на инцидента мъжът (25 г. от Долни чифлик) е получил контузия на крак, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

- На 26.04. т.г., около 20:45 часа, в гр. Бяла, на кръстовището на ул. «Черноморска» и ул. «Андрей Премянов», е възникнало ПТП. Водачът на Л.А. «Нисан» В.В. (66 г.) от Бяла, при маневра за завой наляво, блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента 74-годишната жена получава фрактура на глезен, прегледана е и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 28.04. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожарите се изясняват. Унищожен е един контейнер. 

На 27.04. т.г., около 20:35 часа, е получен сигнал за пожар в метална барака и ПВЦ контейнер, намираща се във Варна, в ж.к. «Чайка». Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора. Унищожен е контейнер за отпадъци. 


- 12 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви и храсти; в отпадъци; в метален контейнер;


- 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ. 
 

 30 април 2018 | 13:14