МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

27 апр 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 26.04.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 3
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Регистрирани са 2 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- Повдигнато е обвинение на 36-годишен украински гражданин за кражба от частен дом във Варна
  На 17.04. т.г. е образувано досъдебно производство за кражба, извършена от частен дом, намиращ се в ж.к. «Трошево». Неизвестно лице е проникнало в апартамента и е извършило кражбата на преносим компютър, златни и сребърни накити, и сумата от 220 лв. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е М.М. (36 г.), украински гражданин, известен на МВР и осъждан. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На същия е повдигнато обвинение по чл. 195, ал. 1 от НК.

- Задържан е непълнолетен варненец за грабеж на мобилен телефон
  На 15.04. т.г. е образувано досъдебно производство за грабеж, извършен около 15:30 часа, на ул. «Кракра». Неизвестно лице е издърпало мобилен телефон от ръцете на 65-годишна жена. След проведени оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от Варна, известно на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа. 


Бързи полицейски производства:

- На 24.04. т.г., около 21:30 часа, в гр. Варна, в градинка в централната част, при извършване на полицейска проверка на С.И. (26 г.) от Генерал Тошево, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,76 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.И. е задържан за срок до 24 часа.


ПТП:

- На 26.04. т.г., около 16:10 часа, на кръстовището на ул. «Наум» и ул. «Зограф», е възникнало ПТП. Водачът на ППС - скейтборд П.Н. (30 г.) от Варна, при наличието на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», отнема предимството и блъска Л.А. «Рено». Вследствие на инцидента водачът на първото МПС получава контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 

- На 26.04. т.г., около 18:00 часа, на пътя Долище - Варна, водачът на Л.А. «Тойота» В.Б. (46 г.) от Варна, предприема маневра за изпреварване без да се е убедил, че не го изпреварва друго превозно средство, като така предизвиква ПТП с Л.А. «БМВ». Двата автомобила се поднасят, завъртат се и се блъскат в крайпътни дървета. Вследствие на инцидента са пострадали трима души. Водачът на втория автомобил (36 г. от Добрич) е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна» със сътресение на мозъка, неговата спътничка (32 г. от Варна) е получила контузия на гръден кош и фрактура на костица на дясната длан, а водачът на първото МПС е получил контузия на гръден кош. По случая е образувано досъдебно производство. Няма опасност за живота на пострадалите.
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са  регистрираните пожари с преки материални щети:

На 26.04. т.г., около 15:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в таванско помещение, намиращо се на ул. «Д-р Александър Недялков». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред – забравено ядене във фурна за печене. Унищожена електрическа печка.

На 26.04. т.г., около 13:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в с. Езерово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Изгоряло е електрическото табло.

На 26.04. т.г., е получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Унищожен е един контейнер. 

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в сухи треви;


- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.  
 

 27 април 2018 | 12:52