МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

26 апр 2018

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 25.04.2018 г.

I. Регистрирани престъпления: 

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 7
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления. 
    Не са регистрирани са ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.  

- На 25.04. т.г., около 20:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Средец», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» О.П. (27 г.) от с. Приселци, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. О.П. е задържана за срок до 24 часа.

- На 24.04. т.г., около 18:30 часа, в гр. Варна, на ул. «Александър Василев», е проведена специализирана полицейска операция. При извършване на полицейска проверка на Р.Б. (48 г.) от Варна, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си найлонова торба съдържаща: 156 пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество; 171 бр. пакетчета с бяло вещество и 17 бр. таблетки. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с общо тегло 10,49 гр.; производна на амфетамин субстанция с общо тегло 12,10 гр. и лекарствен продукт със специален режим на отпускане. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е оставен в ареста за срок до 72 часа. На Р.Б. е повдигнато обвинение по чл. 354А от НК.

- На 24.04. т.г., около 17:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Вл. Варненчик», при извършване на полицейска проверка на В.М. (18 г.) от Варна, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си кутийка, съдържаща 26 пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 2,01 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. В.М. е задържан за срок до 24 часа, а след това с постановление на наблюдаващ прокурор е оставен в ареста за срок до 72 часа. На същия е повдигнато обвинение по чл. 354А, ал. 1 от НК.

- На 24.04. т.г., около 02:30 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Възраждане», при извършване на полицейска проверка на С.Г. (24 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,04 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. С.Г. е задържан за срок до 24 часа.

- На 19.04. т.г., около 23:00 часа, в гр. Варна, в ж.к. «Възраждане», при извършване на полицейска проверка на Т.В. (22 г.) от Варна, неизвестна на МВР, е установено, че същата държи в себе си пакетче, съдържащо кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло 0,02 гр. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Т.В. е задържана за срок до 24 часа.


Бързи полицейски производства:

- На 25.04. т.г., около 14:00 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Ризато» с водач И.Х. (80 г.), местен жител, известен на МВР, е установено, че същият управлява МПС без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 25.04. т.г., около 14:30 часа, в с. Долище, при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Пежо» с водачка С.Б. (37 г.) от Варна, е установено, че същата управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,87 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. С.Б. е задържана за срок до 24 часа.
III.По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- Не са  регистрирани пожари с преки материални щети;


- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в отпадъци, в борова гора;


- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.  
 

 26 април 2018 | 11:23