МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

18 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 17.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
    Регистрирани са 2 ПТП с 1 загинал и 9 пострадали граждани през изминалото денонощие.

- На 17.10. т.г., в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на А.Г. (35 г.), местен жител, известна на МВР. В същия са намерени и иззети пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество и с бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,1 гр. и амфетамин – 0,01 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 17.10. т.г., около 10:00 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач Ю.Н. (20 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 15.10. т.г., около 09:45 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на А.Г. (30 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,26 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 14.10. т.г., около 01:00 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Й.Й. (20 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,58 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 17.10. т.г., около 07:50 часа, на пътя от Белослав за с. Разделна, е възникнало ПТП. 39-годишната водачка на л.а. «Рено» П.Ч. от Белослав губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска л.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента е загинала пътничка от лекия автомобил (64 г.), а водачката му е с опасност за живота след отстраняване на далак. При произшествието са пострадали още петима души от втория автомобил на възраст между 19 и 48 години, само един от тях – на 31 г. е пострадал по-сериозно, като е настанен за лечение с фрактура на дясно рамо и дясна лопатка.Няма опасност за живота на петимата. По случая има образувано досъдебно производство.

- На 17.10. т.г., около 12:30 часа, в Южната промишлена зона на Варна, е възникнало ПТП. 19-годишният водач на л.а. «Фолксваген» С.П. от Варна, по време на движение, при неправилно разминаване, блъска т.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента водачът на автомобила е настанен за наблюдение в болнично заведение с комоцио, а спътникът му – на 38 г. е освободен с контузии за домашно лечение. Няма опасност за живота на двамата мъже.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 18.10. т.г., около 05:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в гараж, приспособен за работно помещение, намиращ се в с. Тополи. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожени са бормашина и радиатор, опушени са 100 кв. м стени.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в борови иглички;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

 18 октомври 2019 | 14:13