МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

17 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 16.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 4
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 пострадал гражданин през изминалото денонощие.

- На 16.10. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за хранителни и други стоки, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са П.П. (19 г.) и непълнолетно момиче, двамата от Белослав, известни на МВР.  По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Двамата са задържани за срок до 24 часа.

- На 11.10. т.г., в гр. Провадия, е извършена полицейска проверка на К.Р. (21 г.) от Провадия, известна на МВР. В същата е намерено и иззето пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 1,01 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 16.10. т.г., около 15:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Л.А. (40 г.) от Провадия, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 12.10. т.г., около 21:50 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на С.Б. (32 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче с кафеникаво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин с тегло 0,13 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 16.10. т.г., около 21:50 часа, на кръстовището на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. 46-годишният водач на л.а. «Опел» Б.И. от Варна, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Дачия». Вследствие на инцидента е пострадало дете от втория автомобил, което е получило контузни наранявания, няма опасност за живота му.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 16.10. т.г., около 09:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от апартамент, намиращ се в ж.к. «Младост». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Унищожени са мебели и електрически уреди, опушени са 20 кв. м стени.

На 16.10. т.г., около 16:25 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в барака, намираща се в гр. Игнатиево. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е цялата постройка.

На 16.10. т.г., около 17:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Рено», намиращ се на входа на с. Щипско. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил.
- 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в отпадъци;

- 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

 17 октомври 2019 | 11:35