МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

15 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 14.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0


ІІ. Разкрити са извършителите на 4 престъпления.
    Регистрирано е 1 ПТП с 1 загинал гражданин през изминалото денонощие.

- На 14.10. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба от частен дом, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Мария Бацарова». Неизвестно лице е проникнало в къщата през незатворен прозорец и е извършило кражбата на сумата от 950 лв. и 100 евро. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е С.П. (21 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 14.10. т.г., по време на претърсване в частен дом в гр. Долни чифлик, обитаван от С.А. (31 г.), е установено, че същият държи наркотични вещества с цел разпространение. Намерени са и иззети 7 бр. пакетчета със суха тревиста маса, пакетчета с прахообразно вещество и 2 бр. електронни везни. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 2,63 гр. и амфетамин с тегло 0,13 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. С.А. е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.10. т.г., около 00:55 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Л.Л. (19 г.) от Търговище. В същия е намерено и иззето пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,24 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 14.10. т.г., около 09:20 часа, в с. Синдел, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Е.М. (44 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 14.10. т.г., около 10:05 часа, на кръстовището на ул. «Васил Друмев» и бул. «Княз Борис I», е възникнало ПТП. Според първоначалната информация, 58-годишният водач на л.а. «Фиат» К.К. от Варна, при наличие на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска мотоциклет «Хонда». Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (30 г.) от Айтос, неправоспособен, е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 14.10. т.г., около 10:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Ауди», намиращ се на ул. «Св. Св. Кирил и Методий» в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са защитна кора и електрическа инсталация.

- 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в метален контейнер;

- Не са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

 15 октомври 2019 | 11:44