МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

14 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 11 - 13.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 2
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 5
2. Други криминални престъпления – 16
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 12 престъпления. 
    Регистрирани са 5 ПТП с 6 пострадали граждани през посочения период.

- На 11.10. т.г., в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на А.А. (18 г.) от Варна, известен на МВР. В същото е намерена и иззета саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. А.А. е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 13.10. т.г., е подаден сигнал за кражба от магазин за дрехи, намиращ се в търговски център на бул. «Сливница». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е М.Б. (33 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан.  По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 13.10. т.г., около 08:10 часа, на АМ «Хемус», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач К.П. (24 г.) от гр. Варна, е установено, че същият управлява МПС, което е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 12.10. т.г., е подаден сигнал за обсебване на мобилен телефон, собственост на малолетно момче, извършено в двора на учебно заведение в ж.к. «Вл. Варненчик». След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Р.Р. (18 г.) от Варна, известен на МВР.  По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Р.Р. е задържан за срок до 24 часа.

- На 12.10. т.г., около 22:30 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач К.А. (35 г.) от с. Снежина, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,46 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 10.10. т.г., около 12:00 часа, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на РДГ – Варна, в частен дом в с. Гроздьово, обитаван от С.М. (57 г.), са установени 5 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 10.10. т.г., около 12:10 часа, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на РДГ – Варна, в частен дом в с. Гроздьово, обитаван от Т.И. (34 г.), са установени 9 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 10.10. т.г., около 12:30 часа, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на РДГ – Варна, в частен дом в с. Гроздьово, обитаван от А.А. (39 г.), са установени 4 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 10.10. т.г., около 12:50 часа, при извършване на съвместна проверка от полицейски служители и служители на РДГ – Варна, в частен дом в с. Гроздьово, обитаван от Д.А. (24 г.), са установени 4 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

- На 10.10. т.г., около 15:20 часа, в гр. Девня, е извършена полицейска проверка на М.Н. (18 г.) от с. Михалич. В същия е намерено и иззето пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана – 0,25 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.10. т.г., около 20:15 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на Н.С. (39 г.), поданик на Кралство Великобритания, продължително пребиваващ в България. В мъжа и в дома му във Варна, са намерени и иззети различни разфасовки със суха тревиста маса, пакетче с бучка кристално вещество и лула за пушене. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана – 15,64 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,10 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 07.10. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на А.Ц. (33 г.) от Варна. В същия са намерени и иззети пакетче с кристално вещество и пакетче с кафеникава субстанция. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин – 0,03 гр. и хероин – 0,10 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 13.10. т.г., около 11:45 часа, на ул. «Дунав», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Шевролет» П.П. (51 г.) от Варна, по време на движение, при завой наляво, не пропуска и блъска пешеходец - дете, което пресича платното за движение. Вследствие на инцидента момченцето получава контузни наранявания, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

- На 13.10. т.г., около 13:00 часа, на кръстовището на ул. «Мечтание» и бул. «Януш Хунияди», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «БМВ» М.И. (21 г.) от Варна, по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни, движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска велосипедистка. Вследствие на инцидента жената (29 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 13.10. т.г., около 20:00 часа, в с. Приселци, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» Д.К. (36 г.) от Елхово, по време на движение блъска пешеходка, която пресича платното за движение на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (21 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 11.10. т.г., около 06:05 часа, на АМ «Хемус», е възникнало ПТП. 34-годишната водачка на л.а. «Дачия» С.В. от София, по време на движение, губи контрол над МПС и се обръща в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента жената и 36-годишният й спътник получават контузии, прегледани са, като жената е оставена за наблюдение в болнично заведение. Няма опасност за живота и на двамата.

- На 11.10. т.г., около 16:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Съборни» и бул. «Владислав Варненчик», е възникнало ПТП. Водачът на неизвестно МПС, по време на движение блъска пешеходка, която пресича платното за движение. Вследствие на инцидента жената (77 г.) получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 5 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 14.10. т.г., около 03:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кафе - автомат, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожена е машината.

На 13.10. т.г., около 10:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в Морската градина. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 12.10. т.г., около 00:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се в с. Неново. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са домашно имущество и дървен под.

На 11.10. т.г., около 13:45 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в л.а. «Форд», намиращ се на ул. «Ивайло» в гр. Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожен е целият автомобил.

На 12.10. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се ул. «Пенчо Славейков» във Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожарите се изясняват. Унищожен е контейнер за отпадъци. От огъня са засегнати л.а. «Хонда» и л.а. «Форд».

- 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци и в контейнер за смет, в сметище;

- 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 14 октомври 2019 | 13:10