МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 1
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрит е извършителят на 1 престъпление.
    Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

- На 03.10. т.г., около 05:35 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на М.А. (20 г.), местен жител. В мъжа е намерено и иззето пакетче с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с общо тегло 0,17 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 08.10. т.г., около 07:00 часа, на бул. «Съборни», е възникнало ПТП. 67-годишният водач на л.а. «Рено» Д.В. от Варна, по време на движение, блъска малолетно момиче, което пресича платното за движение. Вследствие на инцидента момичето получава фрактура на дясно рамо, прегледано е и настанено за лечение, без опасност за живота.

- На 08.10. т.г., около 07:30 часа, на пътя за с. Константиново, е възникнало ПТП. 42-годишният водач на л.а. «Ауди» Н.Р. от Варна, по време на движение, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента е пострадала водачката на втория автомобил (20 г.), която получава контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 08.10. т.г., около 08:00 часа, на кръстовището на ул. «Любен Попов» и бул. «Княз Борис I», е възникнало ПТП. 41-годишният водач на л.а. «Мерцедес» Г.С. от Варна, по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак Б1 «Пропусни движещия се по път с предимство», отнема предимството и блъска л.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента е пострадал пътник от втория автомобил (непълнолетен), който получава контузия на лицето, прегледан е и освободен, без опасност за живота. 

- На 08.10. т.г., около 17:10 часа, бул. «Вл. Варненчик», е възникнало ПТП. 31-годишната водачка на л.а. «Нисан» В.П. от Варна, по време на движение, не спазва достатъчна дистанция и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента е пострадала водачката на втория автомобил (28 г.), която получава контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 08.10. т.г., около 18:55 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от апартамент, намиращ се в ж.к. «Трошево» в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически контакт и електрическа система.

На 08.10. т.г., около 23:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се в гр. Варна, на ул. «Велес». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 80 кв. м покривна конструкция, 60 кв. м гредоред. От огъня е засегнат около 1 кв. м покрив на съседна сграда.

- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци;

- 5 са регистрирани случаи на оказана техническа помощ.

 09 октомври 2019 | 11:30