МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

09 юли 2020

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 08.07.2020 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 5
- обикновени – 1
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 1
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления.
    Регистрирани са 3 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.
- Разкрити са извършителите на четири кражби от търговски обекти, намиращи се в с. Венелин, Пчелник и Старо Оряхово
  В периода между 6 и 8 юли, в селата Венелин, Пчелник и Старо Оряхово са регистрирани четири кражби от търговски обекти. Разбити са два автомата за кафе и две автомивки на самообслужване, като са откраднати около 310 лв. от монетниците на обектите. След проведени действия по разследване на случаите и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянията са четирима младежи от Девня, известни на органите на реда: на 18 г., на 19 г. и двама непълнолетни. По случаите са образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- На 08.07. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Дачия» с 31-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му по административен ред за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 08.07. т.г., на пътя Варна - Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с неправоспособен водач на 39 г. от Варна, същият прави опит да осуети изпълнението на служебните ангажименти на полицейските служители, като подхвърля в автомобила им банкнота от 50 лв. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

- На 08.07. т.г., около 12:40 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мазда» с 36-годишен водач, местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 08.07. т.г., около 18:05 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с 25-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа

- На 07.07. т.г., около 22:40 часа, в гр. Белослав, след възникване на ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на 34-годишният водач на л.а. «Ауди», е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,47 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 08.07. т.г., около 18:15 часа, в междублоково пространство в ж.к. «Владислав Варненчик» във Варна, е възникнало ПТП. 37-годишният водач на л.а. «Дачия», по време на движение назад, блъска л.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента водачката на втория автомобил (39 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 08.07. т.г., около 19:30 часа, на бул. «Сливница» във Варна, е възникнало ПТП. 27-годишната водача на л.а. «Фолксваген», по време на движение, поради неспазване на достатъчна дистанция, застига и блъска л.а. «Фолксваген». Вследствие на инцидента водачът на втория автомобил (34 г.) получава комоцио, прегледан е и настанен за наблюдение в болнично заведение, без опасност за живота.

- На 08.07. т.г., около 20:15 часа, на кръстовището на бул. «Цар Освободител» и ул. «Асен Разцветников» във Варна, е възникнало ПТП. 66-годишната водачка на л.а. «Рено», по време на движение, навлиза на червен забранителен сигнал на светофарната уредба и блъска л.а. «Мерцедес», който извършва маневра за завой надясно при разрешаващ сигнал на светофара. Вследствие на инцидента жената получава комоцио и е настанена за наблюдение в болнично заведение. Пострадал е и водачът на второто МПС (20 г.), който е получил контузии.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
- 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 08.07. т.г., около 10:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се на ул. «Радост» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е техническа неизправност. Унищожена е кора под двигател.

На 09.07. т.г. е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Провадия. Няма пострадали хора. Унищожен е контейнер за боклук.

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие;
- 5 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

 09 юли 2020 | 11:25