МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

08 юли 2020

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 07.07.2020 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 0
- обикновени – 3
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 7 престъпления.
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
- На 07.07. т.г., е получен сигнал за нанесен побой над 55-годишен мъж от Синдел. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 37-годишен местен жител, известен на МВР. Същият е отправял закани и заплахи към други жители на селото. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

- На 07.07. т.г., е получен сигнал за грабеж на сумата от 770 лв., извършен на улица в Девня, след употреба на физическа сила. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 49-годишен мъж, местен жител, известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение.

- Разкрит е извършителят на грабеж на златен синджир, извършен на Крайбрежната алея във Варна
  На 12.06. т.г., е получен сигнал за грабеж на златен синджир, извършен на Крайбрежната алея на Варна, след издърпване. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 34-годишен мъж от Кюстендил, известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.07. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с 28-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Констатирано е също, че мъжът е неправоспособен, тъй като свидетелството му за правоспособност е отнето по административен ред. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 - Разкрит е извършителят на кражба от гараж, намиращ се в с. Каменар
   На 05.07. т.г., е постъпил сигнал за кражба от гараж, намиращ се на адрес в с. Каменар. Неизвестно лице е разбило гаражната врата и е извършило кражбата на инструменти. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са двама мъже на 21 г. и на 23 г. и две непълнолетни момчета, четиримата от същото село, известни на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 05.07. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 41-годишен мъж от Русе, известен на МВР,  е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с общо тегло 0,15 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 07.07. т.г., около 14:20 часа, на кръстовището на изход от жилищен блок и бул. «Сливница» във Варна, е възникнало ПТП. 41-годишният водач на л.а. «Рено», по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска л.а. «Фолксваген», който се движи по булеварда. Вследствие на инцидента пътничка от втория автомобил (63 г.) получава контузии на глава и ръка, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 07.07. т.г., около 17:50 часа, на ул. «Дружба» в Девня, е възникнало ПТП. 31-годишният водач на мотоциклет «Хонда», по време на движение, поради движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка, губи контрол над МПС и се блъска в бордюр. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактури на таз, бедро, ребра, пневмоторакс, контузия на бял дроб и травма на корем, настанен е за лечение в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;
- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти;
- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

 08 юли 2020 | 12:04