МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 юли 2020

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 06.07.2020 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 4
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 2
2. Други криминални престъпления –9
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 3 престъпления. 
    Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.
- На 06.07. т.г., около 18:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с 28-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 06.07. т.г., около 06:00 часа, е получен сигнал за това, че на улица в к.к. Св. Св. Константин и Елена, след възникнал конфликт, двама немски туристи – на 18 г. и на 20 г., са влезли във физическа саморазправа. В резултат от това 20-годишединият е причинил средна телесна повреда на 18-годишният, като му е счупил зъб и кост на ръката. По случая има образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 06.07. т.г., около 13:20 часа, в гр. Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Кинетик» с 66-годишен водач, е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
- 1 е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 07.07. т.г. е постъпил сигнал за пожар, горял в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Няма пострадали хора. Унищожен е контейнер за боклук.
- 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в стърнище;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

 07 юли 2020 | 14:39