МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

06 юли 2020

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 03.07. – 05.07.2020 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 6
- джебчийски – 0
- на МПС – 1
- на вещи и части от МПС – 4
2. Други криминални престъпления – 16
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 1

ІІ. Разкрити са извършителите на 11 престъпления.
    Регистрирани са 8 ПТП с 8 пострадали граждани през посочения период.
- На 05.07. т.г., около 12:00 часа, в гр. Суворово, след възникнало ПТП с материални щети, при извършване на полицейска проверка на водачът на л.а. «Ауди» на 40 г. от Варна, е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,66 промила в издишания въздух и след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., около 18:35 часа, е получен сигнал за това, че в централната част на Варна, след възникнал конфликт непълнолетно момче е нанесло удар на друго непълнолетно момче, с което му е причинил телесна повреда. Момчето е настанено за наблюдение в болнично заведение с комоцио, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.07. т.г., е получен сигнал за кражба от л.а. «Мерцедес», паркиран пред частен дом на улица във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на лични вещи и сумата от 55 лв. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са 38-годишен мъж от Варна и непълнолетно момче от с. Каменец. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

- На 03.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от Белослав, известно на органите на реда. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.07. т.г., около 00:20 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен» с 38-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.07. т.г., е получен сигнал за кражба на части от автомобили, намиращи се на паркинг в Южната промишлена зона. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 59-годишен мъж от Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

- На 01.06. т.г., в Девня, при извършване на полицейска проверка на петима мъже на възраст 24 г., 23 г., 23 г., 33 г. и 19 г., известни на МВР,  е установено, че на земята до тях има саморъчно свита цигара и шест топчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с общо тегло 1,94 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 05.07. т.г., около 00:50 часа, в с. Белоградец, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с 34-годишен водач от с. Доброплодно, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., около 01:00 часа, в Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач на 47 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,94 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 05.07. т.г., на пътя Аксаково - Игнатиево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач на 27 г. от Аксаково, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.07. т.г., около 12:50 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач на 54 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,43 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 05.07. т.г., около 11:10 часа, на кръстовището на ул. «Георги Петлешев» и бул. «Васил Левски» във Варна, е възникнало ПТП. 71-годишният водач на л.а. «Опел», по време на движение, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска велосипедист. Вследствие на инцидента мъжът (49 г.) получава контузия на коляно, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

- На 05.07. т.г., около 16:15 часа, на ул. «Самарско знаме» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел», по време на движение, блъска пешеходка, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента жената (29 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 04.07. т.г., около 12:00 часа, на кръстовището на бул. «Трети март» и бул. «Янош Хунияди» във Варна, е възникнало ПТП. 22-годишният водач на л.а. «Рено», по време на движение, преминава на червен забранителен сигнал на светофарната уредба, не пропуска и блъска л.а. «Рено». Вследствие на инцидента мъжът получава контузии, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

- На 04.07. т.г., около 16:20 часа, в м-ст «Евксиноград», е възникнало ПТП. 37-годишният водач на л.а. «Пежо», допуска ПТП с дете, управляващо тротинетка. Вследствие на инцидента момиченцето е получило контузия на глава, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

- На 04.07. т.г., около 16:40 часа, на пътя от Варна за Девня, е възникнало ПТП. 51-годишният водач на специализиран товарен автомобил «Мерцедес» (сметопочистваща машина), по време на движение, губи контрол над МПС и се преобръща странично извън пътя. Вследствие на инцидента е пострадал пътник (31 г.) от автомобила получава контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

- На 04.07. т.г., около 18:50 часа, на Крайбрежната алея, е възникнало ПТП. Неустановен към момента водач на мотоциклет предприема маневра за изпреварване и се блъска велосипед, който залита и пада върху л.а. «Митсубиши», спрял в колона от автомобили. Вследствие на инцидента мъжът (63 г.) получава контузия на ръка, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

- На 03.07. т.г., около 18:30 часа, между с. Припек и с. Слънчево, е възникнало ПТП. Неустановен към момента водач на автомобил, по време на движение, блъска велосипед. Вследствие на инцидента водачът на ППС (51 г.) получава контузия на гръден кош, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

- На 03.07. т.г., около 19:25 часа, на кръстовището на ул. «Боян Бъчваров» и ул. «Петър Николов», е възникнало ПТП. 47-годишният водач на л.а. «Шевролет», при завой наляво, не пропуска и блъска велосипед. Вследствие на инцидента водачът на ППС (55 г.) е получил контузия на глава, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 05.07. т.г., около 22:10 часа, е постъпил сигнал за пожар в автобус «Исузу», намиращ се на ул. «Народни будители» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е техническа неизправност. Унищожени са двигателен отсек, предна гума, калник, предна маска, опушен е салонът на превозното средство.

На 04.07. т.г., около 14:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожен е двигателен отсек.

На 03.07. т.г., около 08:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Ауди», намиращ се в Провадия. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил.

- 12 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в апартамент;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

 06 юли 2020 | 14:41