МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

03 юли 2020

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 02.07.2020 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 2
- обикновени – 0
- джебчийски – 0
- на МПС – 0
- на вещи и части от МПС – 0
2. Други криминални престъпления –14
3. Средна телесна повреда  - 0
4. Грабежи  - 0

ІІ. Разкрити са извършителите на 8 престъпления.
    Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.
- На 02.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за дрехи, намиращ се в голям търговски център във Варна. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че две непълнолетни момичета са извършили кражба на дрехи от стелажите на магазина. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Момичетата са задържани за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 20-годишен мъж, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,92 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 28.06. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 26-годишен мъж, неизвестен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,22 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
- На 02.07. т.г., около 12:00 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с 34-годишен водач, е установено, че същият управлява МПС, на което са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Констатирано е също, че мъжът е шофирал след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

- На 02.06. т.г., около 20:20 часа, във Варна, при извършване на полицейска проверка на мотоциклет «Хонда» с водач на 43 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на 23-годишен мъж, местен жител, известен на МВР, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса и три пакетчета с прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,61 гр. и амфетамин с тегло 0,06 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 29.06. т.г., във Варна, при извършване на полицейска проверка на двама мъже и две жени на възраст 22 г.,22 г., 20 г. и 19 г., е установено, че един от мъжете държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 4,08 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Четиримата са задържани за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 02.07. т.г., около 16:50 часа, на бул. «Вл. Варненчик» във Варна, е възникнало ПТП. 54-годишният водач на автобус от масовия градски транспорт «Мерцедес», при потегляне от спирка, става причина за падането на пътничка в салона на автобуса. Вследствие на инцидента жената (65 г.) получава контузия на гръден кош, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 02.07. т.г., около 20:20 часа, в ж.к. «Галата» във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на неустановено МПС, по време на движение назад, блъска пешеходец - дете, което пресича пътното платно. Вследствие на инцидента момичето получава охлузвания, прегледано е и освободено, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
- Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

- Не са регистрирани пожари без преки материални щети през изминалото денонощие;

- 3 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

 03 юли 2020 | 11:12