МВР

ОД Варна

 

20 ное 2017

Служители на ОДМВР – Варна разкриха тежко криминално деяние

Задържани са извършителите на грабеж, придружен с убийство

В резултат на денонощни усилия на служители на ОДМВР – Варна, осъществени под наблюдението на окръжната прокуратура, са задържани И.М. /29 г./ и А.П. /27 г./ от Вълчи дол.

Двамата са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 59-годишен самотно живеещ мъж във варненското село Войводино.

Тежкото криминално престъпление било извършено в нощта срещу 17 ноември. Сигналът бил подаден около обяд от съседка, която забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име, и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. На място незабавно се отзовали полицейски служители, които открили тялото на жертвата с наранявания от тъп предмет. Предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия и процесуално-следствени действия довели до разкриване на извършителите.
Според данните от разследването, двамата мъже проникнали в дома с намерението да извършат грабеж. Те били усетени от собственика на имота, който се е опитал да им окаже съпротива.

И.М. и А.П. задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Варна да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо двамата.

Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП – 19 ноември 2017

На 19 ноември /неделя/

На 19 ноември /неделя/ по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни произшествия. 

Този специален възпоменателен ден е нужен за жертвите на пътя, за да може те да усетят всеобщото признание за загубата, за болката, за страданието си. Той се е превърнал и във важен инструмент на борбата с безразсъдното шофиране; на превенцията на тези тежки инциденти, които оставят своите тежки последици. Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата. 

На този ден би трябвало всички да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и да вземат решение да не допускат риск в пътното движение. Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

На 19 ноември, между 09:30 и 12:00, във всички структурни звена на РДПБЗН – Варна е обявен ден на отворените врати. Служителите от всички районни служби по ПБЗН и сектор „ Специализирани оперативни дейности”, ще демонстрират оперативно-тактическите възможности за извършване на аварийно-спасителна дейност при пътно – транспортни произшествия. Ще бъде обърнато внимание  на всички граждани, желаещи да се запознаят с действията на пожарникарите и спасителите при извършване на спасителна дейност при транспортни произшествия и инциденти
 

19 ное 2017

Цигари без бандерол бяха заловени при специализирана операция на ОДМВР - Варна

Служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна реализираха специализирана полицейска операция за установяване и документиране на престъпления свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол. 

В хода на операцията, при проверка на адрес в с. Белоградец, общ. Ветрино, стопанисван от А.Т. (69 г.), и в жилище в гр. Варна, собственост на А.Т. (35 г.) – син на 69-годишната жена, са намерени и иззети 39 900 къса цигари, необлепени с акцизен бандерол, от марките: „Vivas”; „Lampsi slims”; „Royals bisiness”; „Royals blue”; „Prestige slims”; „Viva slims”; „Maxfair”; „American legend”; „Fisher blue”; „Cooper”; „Marble”; „Noname”; „NL gold super slims”; „Leader”; „R&M premium nano silver”; „Nano black premium”; „Cooper red”; „Sani slims”; „FM pcue”; „Vivas rubio”; „NZ Golp”; „Turqvoise slims”; „Marshal”; „MM classic slims”. 

При претърсванията са намерени също 620 л ракия в бидони.

Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура – Провадия. Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава.

16 ное 2017

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО