МВР

ОД Търговище

 

02 октомври 2017

97 нови собственици на автомобили получиха безвъзмездно устройства„hands free“

Те им бяха връчени в „Пътна полиция“ в продължение на седмица в рамките на превантивна инициатива


97 устройства „свободни ръце“ бяха връчени за времето от 25 до 29.09.2017 г. на водачи, регистрирали  автомобилите си в сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище, в рамките на проведена в страната ни превантивна кампания, инициирана от евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, и подкрепена от  министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Целта на инициативата е да обърне внимание на шофьорите, че говоренето по телефона е една от причините за разсейване на вниманието и загуба на контрол над управлението на автомобила. По данни на ГДНП през 2016 г. в България 245 души са загинали при пътно-транспортни произшествия с един автомобил -  т. нар. самокатастрофирали,  като в повечето случаи тези инциденти са настъпили именно при разсейване на вниманието на водачите.

Че това може да бъде изключително опасно на пътя и да доведе до тежки последици, на новите собственици на автомобили им бе напомнено от експерти в сектора заедно с предоставяне на споменатото устройство. От своя страна водачите, регистрирали автомобилите си в „Пътна полиция“-Търговище през изминалата седмица, не криеха приятната си изненада от неочаквания подарък, а голямата част от тях спонтанно споделяха, че ще го ползват редовно при пътуванията си.

Пътните полицаи в страната раздадоха на водачи в пунктовете за регистрация на МПС общо 5000 устройства“hands free”, предоставени безвъзмездно от двамата евродепутати.

 03 октомври 2017 | 08:37