МВР

ОД Търговище

 

02 януари 2020

6 акта за нарушения на ЗОБВВПИ са съставени по време на специализирана полицейска операция
Приключи специализирана полицейска операция за осъществяване на активен контрол върху съхранението на ловно и огнестрелно оръжие, и за спазване на нормативно установените изисквания в дейността на ловно-рибарските магазини, обектите за продажба на пиротехнически изделия и складовете за взривни вещества, която стартира на 9.12.2019 г. Активните контролни действия бяха предприети във връзка с коледните и новогодишни празници, когато по разбираеми причини се увеличава закупуването и използването на различни видове пиротехнически изделия от гражданите. В хода й системно бяха извършвани внезапни проверки в обекти, притежаващи лиценз за търговия с пиротехнически изделия/в област Търговище те са 16 на брой/, на складове за взривни вещества и на ловно-рибарски магазини. Паралелно се извършваха и проверки на лица, притежаващи бойно и ловно оръжие, относно неговото надеждно съхранение и носене. В специализираната операция участваха служители от областната дирекция на МВР и от районните управления в състава й.

В хода на акцията са извършени проверки на 7 ловно-рибарски магазина в област Търговище. Полицейските служители са проверили и 104 физически лица относно спазване на нормативните изисквания за носене, съхраняване и правилна употреба на ловно и бойно оръжие. По време на специализираната операция органите на реда са извършили и 10 проверки в магазини, където се продават пиротехнически изделия,  както и 6 такива в складове съхранение на взривни вещества.
За констатирани нарушения на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия/ЗОБВВПИ/  полицейските служители са съставили 6 акта за установяване на административно нарушение, като един от тях е за нерегламентирана употреба на пиротехнически изделия.Изображения

 03 януари 2020 | 10:49