МВР

ОД Търговище

 

27 ноември 2019

22-ма третокласници гостуваха в РУ-Попово в рамките на инициативата „Дни на отворените врати“Учениците от 3-а клас в основно училище „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Попово, водени от своя класен ръководител Дарина Димитрова и от нейна колежка, гостуваха на служителите на РУ-Попово с цел да се запознаят с характеристиките и особеностите на полицейската професия. Техни домакини и събеседници по време на пребиваването им в управлението бяха ст. инсп. Стефан Стефанов, началник на група „Охранителна полиция“, и полицейските инспектори Йордан Станчев и Илия Атанасов.

Домакините разказаха на малките си приятели за своята работа и им предоставиха възможност да се запознаят с различни помощни средства, които служителите на реда използват в определени случаи при изпълнение на задълженията си – белезници, щурмова палка, щит и каска, светлоотразителна и противокуршумна жилетка. За децата бе истинско удоволствие да се снимат с тези атрибути, съпътстващи полицейската работа.

Как се става полицай? Вероятно за това трябва да имаш отличен успех в училище?Какво означават звездичките на полицейските пагони? Как помага на служителите на реда в разкриването на престъпления полицейското куче? – това бяха само част от въпросите, които децата зададоха на своите домакини. А на въпроса има ли сред тях такива, които след време искат да станат полицаи, изникна гора от вдигнати детски ръце….

Срещата продължи и извън управлението, тъй като учениците пожелаха да разгледат служебния полицейски автомобил и да се снимат с него. Включването на светлинния му и звуков сигнал бе посрещнато с възторг от тях. Същевременно те научиха в какви случаи се използват тези сигнали в автомобилите със специален режим на движение, както и какви са задълженията на всички останали  участници в движението по пътищата, когато в близост до тях премине МПС с  включени светлинни и звукови сигнали.

Изображения

 27 ноември 2019 | 17:12