МВР

ОД Търговище

 

08 април 2019

1682 нарушения на скоростните режими са констатирани по пътищата на областта по време на едноседмична операция на TISPOL
Приключи специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими, включена в календара на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“(TISPOL), чийто член и е Република България. Акцията бе проведена от 1 до 7 април 2019 г. на територията на цяла Европа. Основната й цел бе да се обърне внимание на водачите на МПС, че именно управлението с превишена скорост е една от основните причини за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия, с най-много жертви и ранени.  В  хода й от 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април се проведе аналогична операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие на територията на страната ни бяха осъществени интензивни проверки за скорост.

По време на едноседмичната акция посредством осъществяване на контрол с всички налични технически средства служителите на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище са констатирали 1682 нарушения на скоростните режими по пътищата на областта ни. От тях 253 са установени с мобилните технически средства, с които са оборудвани служебни полицейски автомобили, като на територията, обслужвана от РУ-Търговище, са констатирани 134 такива нарушения; на тази на РУ-Омуртаг – 72, и на територията, обслужвана от РУ-Попово – 47. В хода на едноседмичната операция посредством СПУКС-лазерна тринога, са установени 1429 нарушения на скоростните режими, което е един от високите показатели за страната. Най-драстичните нарушения за горепосочения период от време са констатирани на два различни участъка на път I-4(София-Варна): лек автомобил се е движил в района на местността „Фисека“ със 164 км/ч при максимално допустима скорост на движение извън населено място 90 км/ч, а друг лек автомобил се е движил по същия път в близост до разклона за с. Ястребино със скорост 153 км/ч.


Изображения

 08 април 2019 | 15:26