МВР

ОД Търговище

 

12 октомври 2021

1,6 кг суха тревиста маса, реагираща на наркотичното вещество марихуана, иззеха криминалисти от жилище в Търговище

Живееща там млада жена отглеждала растенията в гориста местност край града

На 11.10.2021 г. при извършени около 10,30 ч процесуално-следствени действия в дома на 25-годишна жена от гр. Търговище криминалисти на ОДМВР и РУ-Търговище са намерили и иззели суха зелена тревиста маса, съхранявана в кашони, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. При последващи действия по разследването е установено, че същата отглежда в гориста местност край гр. Търговище още 11 растения с височина от 1,50 до 2 м всяко, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество канабис. Същите са иззети по надлежния ред.

Извършени са съответните огледи от дежурна оперативно-следствена група. Младата жена е задържана в РУ-Търговище за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1/ за държане на високорискови наркотични вещества/ и по чл. 354в, ал. 1/за засаждане и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила/ от Наказателния кодекс по описа на областната дирекция на МВР-Търговище.

Действията по документиране на престъплението продължават и се извършват под надзора на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.


Изображения

 12 октомври 2021 | 09:48