МВР

ОД Търговище

 

04 януари 2018

Установени са 11 случая на управление на МПС след употреба на алкохол преди, по време и непосредствено след коледните и новогодишни празници

За периода временно са спрени от движение 11 МПС


За времето от 22.12.2017 г. до приключване на новогодишните празници  в област Търговище са установени 10 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, с концентрация на такъв в кръвта на водачите  от 0,5 до 1,2 на хиляда. Констатиран е един случай на водач, шофирал с алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила, за което е образувано бързо полицейско производство. За така установените от тях нарушения служителите на “Пътна полиция“ са съставили на съответните водачи на МПС 11 акта за установяване на административно нарушение.


За периода с цел осигуряване безопасността на движението по пътищата и преустановяване на административните нарушения контролните органи са приложили следните принудителни административни мерки:

Временно са отнети свидетелствата за управление на МПС на 11 водачи поради управление на МПС под въздействие на алкохол /Чл. 171, т. 1 – б, от Закона за движение по пътищата/. Автомобилите на други 11 собственици са временно/за срок до един месец/спрени от движение. Прекратена е регистрацията на едно МПС. Споменатите принудителни административни мерки са в сила от 21.01.2017 г. след направени промени в Закона за движение по пътищата като превантивна мярка срещу водачи, създаващи рискове за сигурността на движението по пътищата.

 05 януари 2018 | 11:53