МВР

ОД Търговище

 

29 юни 2020

С поредица инициативи на областната управа в партньорство с областната дирекция на МВР в Търговище бе отбелязан Деня на безопасност на движението по пътищата
Жизнерадостно настроение и много приятни емоции у присъствашите предизвикаха изпълненията на деца от Детска градина „Осми март“ в гр. Търговище, които предложиха своя програма с образователна насоченост за Деня на безопасността на движението. Целият район на детското заведение бе тематично украсен за проявата – бяха организирани стоянки с детски рисунки, касаещи пътната безопасност, в двора бе импровизирано кръстовище с четири мини светофара, по платното бяха очертани двата вида пешеходни пътеки, и бе обособена отделна алея за велосипедисти и управляващи тротинетки. Пред гостите на тържеството децата показаха на практика какво са научили за правилата на движение – например за пресичане на пешеходна пътека както в качеството им на група пешеходци, така и на водачи на ППС. Със завидно майсторство малчуганите управляваха няколко детски колички, а един от тях в ролята на полицай осъществяваше контрол за спазване на правилата за преминаване през кръстовище. Други техни връстници управляваха велосипеди и тротинетки. По време на цялото шоу, преминало под наслов „Уча играейки, живея знаейки“, малките участници в движението не допуснаха неточност, която евентуално да е предпоставка за пътен инцидент. А с това заслужиха искрените адмирации на гостите на проявата, сред които бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, директорът на областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Ненков, началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.

В инициативите със свой принос се включиха и възпитаниците на Детското полицейско управление от II СУ“Проф. Никола Маринов“ в Търговище. Младите приятели на полицията участваха в проверки, които извършваха екипи от служители на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на „Охранителна полиция“ в РУ-Търговище, на 4 възлови откъм автомобилен трафик места в областния град и в близост до него. След като полицейските служители приключеха с проверката на документацията на спрените от тях за проверка автомобили, децата от Детското полицейско управление връчваха на всеки от водачите тематични флаери и стикери с пожелания за отговорно и безаварийно шофиране. Флаерите съдържаха емоционални послания към родители, учители и полицейски служители, визиращи тяхната роля за възпитание у децата на уважение към правилата за пътна безопасност и формиране у тях на убеждението, че спазването на тези норми няма алтернатива.

Всички инициативи в Търговище, свързани с Деня за пътна безопасност, бяха реализирани под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
 

Прикачени документи 6   (jpg - 108,00KB) - 29 юни 2020 16:17
Изображения

 29 юни 2020 | 16:22