МВР

ОД Търговище

 

13 май 2020

Стартира специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими
За времето от 16 ч на 13.05.2020 г. до 16 ч на 20.05.2020 г. на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими от водачите на пътни превозни средства. В хода на осъществявания контрол ще се извършват засилени проверки за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, като за целта ще се използват всички налични технически средства за контрол на скоростта.

Намаляването на броя на загиналите в пътно-транспортни произшествия с 50% спрямо 2010 г. е цел, поставена от Европейската комисия пред страните-членки на Европейския съюз, а постигането й е пряко свързано с ограничаване на пътните инциденти от различни видове.

Фактът, че голям процент от тежките пътни  злополуки в нашата страна със значителен брой загинали и пострадали в тях, са причинени именно от управление на МПС с превишена или несъобразена скорост, прави осъществяването на контрола върху спазването на скоростните режими по пътищата на страната изключително важна и отговорна задача.

Изображения

 13 май 2020 | 15:51