МВР

ОД Търговище

 

17 септември 2020

Стартира операция на „Пътна полиция“, насочена към пешеходците

Специализираната акция за подобряване безопасността на движението по пътищата се провежда от 17 до 25 септември 2020 г.Акцията се провежда на територията на страната, включително в област Търговище, а нейната основна цел е ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти.

Контролните органи ще следят стриктно за нарушения, извършени от пешеходци - неправилно пресичане и внезапното навлизане на пътното платно, както и от водачи на ППС, които отнемат предимство на придвижващите се пешком граждани.  Друг акцент е недопускане на преминаване при забраняващ сигнал на светофарните уредби и от водачи, и от пешеходци. Ще се осъществява активен контрол за отнемане предимство на пешеходци на пешеходна пътека. Ще се прецизират маршрутите на полицейските екипи, като дейността им ще бъде ориентирана приоритетно към  определени точки за контрол в районите на населените местата с интензивен пътникопоток, както и към участъци с повишена концентрация на пътни инциденти. Ще се акцентира особено върху пресичане на нерегламентирани места от пешеходци, придружаващи деца.

Паралелно при извършваните проверки на водачите на МПС полицейските служители ще извършват и своевременни справки за евентуално наличие на неплатени глоби и невръчени електронни фишове.
 
Изображения

 24 септември 2020 | 11:12