МВР

ОД Търговище

 

25 юни 2020

Специализирана полицейска операция за контрол на водачите на мотоциклети

Акцията на „Пътна полиция“ се провежда от днес до 1 юли т.г.От днес до 1 юли т.г.  в цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.

По време на акцията екипите на „Пътна полиция“ ще следят основно за недопускане на управление на този вид моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела.

Екипите ще  следят за недопускане на управление на МПС от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачи.

От началото на годината до момента с мотоциклетисти в страната са настъпили 136 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 12 души, а 140 са ранени.
В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 са с 19 по-малко, броят на загиналите – с 3 по-малко; а на ранените – 19 по-малко. За тази положителна тенденция от значителна роля е завишеният контрол, който се упражнява през тази година.

Междувременно за 2020 са наложени 1259 наказания на мотоциклетисти за различни нарушения. През 2019 г. за същия период са били наказани 1192.
Изображения

 26 юни 2020 | 10:56