МВР

ОД Търговище

 

07 август 2018

Операция на TISPOL за разрешена максимална скорост за движение

Ще се проверява и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира в цялата страна. Акцията се провежда на територията на всички европейски държави - членки на европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“- TISPOL, и ще продължи до 12 август т.г. Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Статистиката сочи, че през 2017 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

 07 август 2018 | 14:30