МВР

ОД Търговище

 

04 септември 2019

ОДМВР-Търговище предприема допълнителни мерки за опазване на обществения ред, сигурността и пътната безопасност за дните от 5 до 8 септември 2019 г.

Днес 04 септември 2019 г. от 14.00 ч. в Областната дирекция се проведе брифинг на който бяха представени пред медиите допълнителните мерки за опазване на обществения ред, сигурността и пътната безопасност на гражданите, гостите и транзитно преминаващите през територията на областта граждани за дните от 5 до 8 септември 2019 г.
Взети са всички необходими мерки за безпроблемно провеждане на предвидените масови мероприятия, свързани с Националния празник на Република България 134 години от Съединението (6 септември), които предстои да се проведат на територията на областта. Подробности по създадената организация дадоха  комисар Димитър Димитров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Иван Александров – ВПД началник на РУ-Търговище, главен инспектор Станислав Станков – началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ в Областната дирекция и старши инспектор Димитър Рангелов от сектор „Пътна полиция“ и управителя на „Областно пътно управление“-Търговище, инж. Марчев.

На 5 септември в гр. Търговище се въвежда временно ограничение на движението във връзка с провеждането на шествие и тържествена заря по повод Деня на Съединението.

Затворен за движение ще бъде бул. „Митрополит Андрей“, в участъка от моста на ул. „Шипка“ до светофарната уредба на „Стария бряст“. Ограничението ще важи за времето на преминаване на шествието. То ще потегли в 19.45 ч. от I ОУ „Христо Ботев“ и ще премине по ул. „Васил Левски“ и бул. „Митрополит Андрей“ до Войнишкия паметник.

От 19.30 ч. до 21.00 ч. затворено за движение ще бъде платното от страната на Войнишкия паметник на бул. „Цар Освободител“. Затворен ще е и участъкът от кръстовището на булеварда с ул. „Трети март“, до кръстовището с ул. „Пирин“.

Ще бъде обезпечен обществения ред по време на празничния концерт в гр. Опака, който ще се състои на 6 септември от 18.00 ч. до 20.00 ч. организиран по случай празника на града.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие по главните пътища и в градовете от петте общини на областта. В четвъртък и петък (5-6 септември) и неделя (8 септември) - дните, в които се очаква засилен поток от автомобили, ще дежурят екипи на „Пътна полиция“.  Спазването на правилата за движение по пътищата ще се контролира засилено и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. Ще се извършват и засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

 

 

ОСНОВНИ ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА:

За предпазване от попадане в риск от пътно-транспортни произшествия ОДМВР-Търговище съветва:

  1. Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си! Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.
  2. Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието! Не поставяйте предварително час за пристигане! Запознайте се с актуалната пътна обстановка.
  3. Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!
  4. Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества!
  5. Шофирайте винаги със съобразена скорост! Бъдете концентрирани!
  6. Винаги поставяйте предпазни колани!
  7. Не предоставяйте автомобила си на неправоспособен водач! На дълъг път зад волана винаги трябва да е най-опитния водач!
  8. Не губете търпение и не предприемайте рискови маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите. При попадане в неподвижна колона в тунел-изгасете двигателя!
Проверете предварително за валидността на документите си, както и за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата.
Изображения

 04 септември 2019 | 17:28