МВР

ОД Търговище

 

13 септември 2018

За поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септемвриОперация EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day without a road death)  се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност “ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.  В контекста на това, което е предоставено от организатора - Европейската комисия, от ГДНП като координатор за България е избрано заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е да бъде достигнато до съзнанието на хората, като се работи те да бъдат убедени във възможността и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

От  днес е активна специална страница, посветена на EDWARD. Страницата  е достъпна от сайта на МВР и отдел „Пътна полиция“, а по традиция  часовник ще отброява часовете до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември.

Изображения

 13 септември 2018 | 09:52