МВР

ОД Търговище

 

01 април 2019

Започна операция за контрол на скоростта


От днес до 7 април  2019 г. у нас ще се състои специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа. Целта на операцията е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия с най-много жертви и ранени.
Освен това, от 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април ще се проведе аналогична операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие ще има изключително интензивни проверки за скорост в населените места, по главните пътища, както и по тези от трети клас. Основната цел на превантивната акция е да бъде намален пътно-транспортния травматизъм.  

За постигането на превантивен ефект ще се разчита и на съдействието на медиите, които да информират обществото за тежките последици, до които води управлението на МПС с превишена скорост, както и за предприеманите от МВР мерки за ограничаване на тази основна предпоставка за тежки ;пътни инциденти.

За целта ръководството на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Търговище кани представителите на медиите утре, 11 ч, в сградата на сектора, на брифинг, на който ще те бъдат запознати с пътно-транспортната обстановка областта от началото на годината досега, както и с мерките, които се предприемат за намаляването на травматизма по пътищата посредством провеждане на 24-часовата операция за контрол на скоростта.
Изображения

 01 април 2019 | 10:59