МВР

ОД Търговище

 

21 ноември 2021

Днес отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествияСъс своя резолюция от 2005 г. Генералната асамблея на организацията на Обединените нации отрежда всяка трета неделя от месец ноември е да бъде отбелязвана като “Ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия”. Тази година мотото на организаторите е „Помним! Подкрепяме! Действаме!“

Статистиката за тежките пътни инциденти в област Търговище за последните няколко години е следната:от началото на 2021 г. до момента - 39 тежки ПТП/8 загинали в тях граждани и 48 ранени/ За същия период от време данните за предходните години са следните:  2020 г. – 50 тежки ПТП/10 загинали, 52 ранени/, 2019 г. – 44 тежки ПТП/15 загинали, 46 ранени/, 2018 г./52 тежки ПТП/13 загинали, 53 ранени/. Анализът сочи като най-често срещани причини за тежките пътни инциденти управление на МПС с превишена скорост, неправилни маневри от страна на водачите, неправилно движение по пътното платно на МПС  и неправилното му пресичане от пешеходци.


Днес от 10 ч в православния храм „Св. Иван Рилски“ в гр. Търговище ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи панихида за загиналите в тежки пътни инциденти по пътищата на областта ни. Паметта им с присъствието си почетоха комисар Димитър Димитров - началник на отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция, гл. инсп. Иван Стефанов - началник на сектор"Пътна полиция", началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Светлин Петев и началник сектор в отдел "Охранителна полиция" на дирекцията гл. инсп. Иван Александров.  На службата в храма присъства и областният управител Станимир Парашкевов.


Изображения

 21 ноември 2021 | 11:47