МВР

ОД Търговище

 

02 юни 2021

Венец на почит от областната дирекция към делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

До паметника на знаменосеца на Ботевата чета и наш съгражданин Никола Симов-Куруто в Търговище гражданите по традиция се преклониха пред саможертвата им
Доста време, преди да зазвучат сирените, пред паметника  започнаха да се събират много търговищенци от различни поколения. Атмосфера на тържественост и приповдигнатост  придаваха  познати патриотични песни и маршове в изпълнение на Духов оркестър-Търговище с диригент Росица Бояджиева А за малко „палката“ бе предадена и на децата от Първо основно училище „Христо Ботев“ в Търговище, които си имат свой духов оркестър и представиха свое изпълнение на събралото се множество...

Венци на признателност поднесоха кметът на общината д-р Дарин Димитров, областният управител Станимир Парашкевов, председателят на Общинския съвет в Търговище Емине Якубова. Бяха поднесени и венци от различни институции, както и букети цветя от отделни граждани. Някои от тях бяха довели деца и внуци, което бе един незаменим урок по родолюбие за подрастващите. .

Полицейски служители поднесоха венец цветя от името на ОД МВР-Търговище. На  тържествената церемония пред паметника присъства началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Станчо Ганчев.

Когато точно в 12 ч зазвучаха сирените, всички присъстващи в продължение на две минути сведоха мълчаливо глави в знак на признателност пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България.

Изображения

 02 юни 2021 | 15:22