МВР

ОД Търговище

 

Информационен бюлетин за 24.11.2020 г.

24 ное 2020
В РУ-Търговище е установен и задържан извършител на домова кражба. На 23.11.2020 г. след приведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в управлението е доведен 42-годишен мъж от гр. Търговише, за когото е установено, че на 21 срещу 22.11.2020 г. в същия град е извършил кражба на казан за изваряване на ракия с вместимост 80 л, буркани със зимнина и други движими вещи от дома на 56-годишен мъж. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същият е известен на полицията с извършени от него предишни кражби, осъждан. По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.


В РУ-Търговище е задържан и млад неправоспособен водач, притежаващ наркотично вещество. На 23.11.2020 г. около 22 ч в гр. Търговище – на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Тополница“,  при подаден сигнал със стоп-палка и опит за извършване на полицейска проверка на лек автомобил“Ситроен Ксара“ с търговищка регистрация – собственост на 48-годишна жена от града, управляващият го 20-годишен неправоспособен водач от гр. Търговище не се е подчинил на подадения сигнал и е продължил в посока бензиностанция „OMW”, с което е попречил на полицейските служители да изпълнят задълженията си по служба. При извършена проверка е установено, че същият държи у себе си 125 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Търговище.


Водач на лек автомобил е настанен в болница с фрактури след пътно-транспортно произшествие. На 23.11.2020 г. около 19,15 ч на път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг, км 203+500 – в близост до разклона за с. Панайот Хитово, правоспособен 65-годишен водач от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Меган“ с търговищка регистрация в посока гр. София-гр. Варна, е изгубил контрол над управлението на автомобила. Същият е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал странично в правомерно движещ се там в посока гр. Варна-гр. София товарен автомобил „Скания“ с бургаска регистрация с прикачено към него ремарке-фирмена собственост, управляван от 54-годишен водач от с. Листец, обл. Бургас. В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил е откаран в МБАЛ-Търговище с фрактура на две ребра, където е оставен за наблюдение без опасност за живота му. Служители на РСПБЗН-Омуртаг са оказали съдействие за изваждане на пострадалия водач от автомобила му. На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.


Екип служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал поради неправилно ползване на отоплителен уред пожар в коминно тяло на апартамент в жилищен блок на ул. „Бр. Миладинови“ в гр. Търговище. Пожарът, вероятна причина за който е непочистен комин, вследствие на което натрупаните сажди са се самозапалили, е погасен без преки материални загуби. 24 ноември 2020 | 11:08