МВР

ОД Търговище

 

Информационен бюлетин за 23.11.2020 г.

23 ное 2020
За срок до 24 ч в РУ-Търговище е задържан водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. При извършена на 22.11.2020 г. около 00,03 ч полицейска проверка в с. Дългач, община Търговище, е установено, че правоспособен 25-годишен водач от същото село управлява по ул. „Дунав“ собствения си лек автомобил „Нисан Примера“ след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,67 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Търговище.


Започнато е бързо полицейско производство по чл. 172б от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена на 20.11.2020 г. около 11 ч полицейска проверка в района на пазар за битови стоки в гр. Търговище е установено, че 22-годишна жена от с. Беломорци, община Омуртаг, предлага с цел търговска дейност/за продажба/ 28 броя различни по вид и марка парфюми – имитация на известни търговски марки, без да има съгласието на притежателя на авторското право или на негов представител за това. Вещите са иззети по надлежния ред.


Започнато е бързо полицейско производство по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс/за проявена жестокост към гръбначно животно,  вследствие на което противозаконно му е причинена смърт/по описа на РУ-Омуртаг. На 21.11.2020 г. около 16,30 ч  в РУ-Омуртаг е получен сигнал, че на същия ден около 16 ч 36-годишен мъж от с. Букак, община Антоново, с дървен кол е причинил смъртта на ловно куче – порода „мелез“. Животното е собственост на 43-годишен мъж от гр. Омуртаг. Извършен е оглед на местопроизшествието.  


За горепосочения период от време служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в коминно тяло на къша в с. Паламарца, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени 2 бр. мебели, 6 кв м покривна конструкция, и са опушени 15 кв м стени. Сградата е спасена от огъня. Предполагаемата причина за възникване на пожара е строителна неизправност в комина – вградена дървена носеща греда в него, която се е запалила. Лек автомобил е унищожен в гр. Търговище вследствие на възникнал пожар в двигателя му. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение – самовъзпламеняване на автомобила при запален двигател. Няма пострадали хора. Намесата на екип служители на РСПБЗН-Търговище е предотвратила огънят да обхване намиращи се в близост други два леки автомобила и сграда. За периода са погасени още два пожара без преки материални загуби – служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен сигнал за пожар, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън, в сухи треви и храсти в землището на с. Съединение/по пътя за с. Бистра/, а техни колеги от РСПБЗН-Попово са погасили пожар, възникнал в коминно тяло на апартамент в гр. Попово в резултат на неправилно ползване на отоплителен удар – непочистен комин. 24 ноември 2020 | 09:25