МВР

ОД Търговище

 

Информационен бюлетин за 20.11.2020 г.

20 ное 2020    
 Съвместно със служители на РЗИ, Областна дирекция по безопасност на храните и Агенция „Митници“ на 19.11.2020 г. в гр. Търговище служители на Областната дирекция на МВР и на РУ-Търговище са провели специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, за осъществяване на контрол по спазването на данъчното и трудовото законодателство, за спазване на разпоредените противоепидемични мерки и за контрол относно тютюнопушене на закрити места в нарушение на Закона за здравето. В хода на акцията са проверени 3 търговски обекта и 75 лица. Установени са 3 нарушения по чл. 56 от Закона за здравето/за тютюнопушене на обществени места, където това е забранено/, за което на съответните нарушители са съставени актове за установяване на административно нарушение от служители на РЗИ. За констатирани от тях нарушения полицейски служители са съставили 2 акта по чл. 6 от Закона за българските лични документи. Съставен е и фиш по чл. 39, ал. 2 от Закона за административните нарушения и наказания от служител на Агенция „Митници“.  


В гр. Търговище е установен млад мъж, притежаващ наркотично вещество. При извършена на 19.11.2020 г. около 11 ч полицейска проверка в града на 18-годишн младеж е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.


Служители на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби пожар в контейнер за смет на ул. „Раковски“ в гр. Търговище, Пожарът е бил причинен от изхвърлена в контейнера тлееща пепел, която е възпламенила отпадъците.


 20 ноември 2020 | 11:33