МВР

ОД Стара Загора

 

29 апр 2021

Общински кръг от Националното състезание по безопасност на движението се проведе в Стара Загора

Отборът на Второ ОУ „П.Р. Славейков“ завоюва първо място в надпреварата

     Организатор на събитието е Община Стара Загора, в партньорство със сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция. В състезанието взеха участие ученици от пети, шести и седми клас. Отбори от Второ ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Георги Райчев“, XII ОУ „Стефан Караджа“ и СУ „Максим Горки“ премериха сили в Общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

     Главен съдия на състезанието, разделено на две части – решаване на листовка и състезание с велосипед, бе старши инспектор Грозданка Андреева от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора. Представянето на учениците оценяваха и преподавателите от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт инж. Коста Стамов, Иван Иванов и Евгения Малешкова.

     Първото място в надпреварата завоюва отборът на Второ ОУ „П.Р. Славейков“, победата им осигурява участие в областния кръг на състезанието. На второ и трето място се класираха съответно отборите на СУ „Максим Горки“ и на ОУ „Георги Райчев“.

Въвежда се временна организация на движението в участък от околовръстния път на Стара Загора

ОДМВР – Стара Загора призовава водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост

   От днес (23.04.2021 г.), след 13:00 часа, се въвежда нова организация на движението в отсечката от 184 км /пътен възел Свобода/ до 208 км /пътен възел Стара Загора/ по АМ „Тракия“ в двете посоки. Причината е започването на ремонтни дейности. Движението на автомобилите ще бъде пренасочено по път II-66 и път I-5 по околовръстен път Стара Загора - с. Ракитница - пътен възел Свобода.
    От днес ремонтираната отсечка от 175 км /пътен възел Чирпан/ до 184 км /пътен възел Свобода/ на автомагистрала „Тракия“ е освободена за движение и в двете посоки.
   ОДМВР - Стара Загора обръща внимание на водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и толерантни към останалите участници в движението.

23 апр 2021

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО