МВР

ОД Стара Загора

 

В храм „Свето Въведение Богородично“ бе отслужена панахида за загиналите от пътнотранспортни произшествия

21 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Свещеници при храм „Свето Въведение Богородично“ в град Стара Загора отслужиха панахида за загиналите и отправиха молитви за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември. В храма бяха служители от сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора.
Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия с решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.
Повече информация за Световния ден и визията за 2021 г. може да намерите в интернет на адрес: https://www.mvr.bg/opp – за материали на български език, в рубриката „Полезна информация“ – „Кампании“; и на адрес: https://worlddayofremembrance.org/ – за материалите на официалната страница на Световния ден.

21 ное 2021

Изборният ден в старозагорско започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Стара Загора започна в спокойна обстановка. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.
Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
ОДМВР-Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail [email protected]
В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Стара Загора ще работят извънредно от 08.30 ч. до 19.00 ч.

21 ное 2021

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО