МВР

ОД Стара Загора

 

20 ное 2017

Предмети с висока културно - историческа стойност са иззети при спецоперация

Служители на РУ – Казанлък са задържали двама мъже, превозвали ценните монети и бижута. По първоначална оценка, извършена от представители на Исторически музей „Искра“, те представляват малка колективна находка от 14 век

    Подробности за специализираната полицейска операция на служители от РУ – Казанлък, проведена днес, оповестиха директорът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, окръжния прокурор Дичо Атанасов, началникът на РУ - Казанлък главен инспектор Стойчо Крачолов и заместник-директорът на музей „Искра“ в Казанлък Радослав Петков.

    В хода на предприетите действия, полицейски екип спрял за проверка на улица в града лек автомобил „Дайхатсу“, управляван от В.В. /66 г./ от Казанлък. Заедно с него в колата пътувал и неговият съгражданин Е.Г. /46 г./. При процесуално-следствени действия в колата били открити: сувенирна кутия, съдържаща шест средновековни монети от жълт метал от времето на император „Андроник II Палоелог“; една монета от жълт метал от времето на император „Йоан III Дука Ватаци“; предмет от сив метал с монетовидна форма; торква от жълт метал; два чифта наушници от благороден метал; част от висулка от благороден метал; гривна от два вида полускъпоценни камъни .

    Последвали претърсвания в жилищата на двамата мъже. От дома на В.В. са иззети червенофигурен фрагментиран керамичен кратер, две монети – римска и медальон, три чифта обици и ланец от жълт метал.

    По първоначална оценка на предметите, извършена от служители на Исторически музей „Искра“ - Казанлък, те представляват малка колективна находка от 14 век.

    В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 278, ал. 6, предложение второ от НК. На В.В. и Е.Г. е наложена полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа.

     Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

ОБЯВА

ОДМВР – СТАРА ЗАГОРА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ПО ТРУДОВ ДОГОВОР СЪТРУДНИК, ОХРАНА (обекти на МВР) – 5 вакантни длъжности за работа в РУ - Казанлък

1.1. Изисквания към кандидатите:
- Минимално образование - средно;
- Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
        - Да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер;
1.2. Основни длъжностни задължения:
Осъществява охрана и пропускателен режим в обекти на МВР в режим на дежурства;
При осъществяване на пропускателен режим в обект, изпълнява задълженията си в съответствие със специфичните изисквания. Познава особеностите на охранявания обект и докладва по установения ред за извършената смяна, произшествия или констатирани нарушения.
Изпълнява задълженията си чрез комплекс от мерки, включващи:
- водене на наблюдение и/или обход на охранявания обект;
- мониторинг на техническите системи за охрана и контрол на достъпа;
- проверка на пропускателни документи и издаване на временни такива;
- проверка за наличие на общоопасни средства, чрез наличните технически средства (металдетектори, рентгени, преносими огледала и т.н.);
- контрол за внасяне/изнасяне на видове имущество, съобразно административния акт на ръководителя на обекта, определящ вътрешния ред.
Изпълнява и други задачи, възложени от ръководството в рамките на притежаваната квалификация и компетентност.
1.3. Месечно възнаграждение: заплата за длъжност 515 лева, 5% добавка за работа в МВР, допълнително възнаграждение за прослужено време - по 1% на година трудов стаж, месечна сума за храна, ежегодно сума за облекло.
1.4. Работа на смени.
1.5. Необходими документи:
1. Автобиография;
2. Свидетелство за съдимост (за работа в МВР);
3. Медицинско свидетелство за постъпване на работа и бележка от Областния психодиспансер, че лицето не се води на отчет;
4. Декларация за гражданство (по образец, предоставя се от ОДМВР);
5. Декларация по чл. 4, ал. 1, т. 2 от ЗЗЛД (по образец, предоставя се от ОДМВР) ;
6. Удостоверениe, че срещу лицето няма образувани дела за умишлени престъпления от общ характер (от Окръжен следствен отдел или районна прокуратура по местоживеене)
7. Копие от диплома за завършено средно образование (при подаване на документи се представя оригиналната диплома за сравнение);
8. Ксерокопие от разрешително за носене на късоцевно огнестрелно оръжие – ако лицето притежава такова;
9. Ксерокопие на лична карта;.
Документи се подават в "Човешки ресурси" при ОДМВР - Стара Загора, на адрес ул. "Граф Игнатиев" № 16.
Телефони за връзка 042/665326, 042 6650579 и 042 6650320

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ:  03 декември 2017 г., включително

16 ное 2017

ОДМВР – СТАРА ЗАГОРА ОТБЕЛЯЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА – 8-МИ НОЕМВРИ

    На осми ноември - "Свети Архангел Михаил", традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция.
     Празникът е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за неговото учредяване принадлежи на тогавашния софийски градоначалник Георги Кисьов. Министърът на вътрешните работи и на народното здраве Иван Русев приема идеята за определянето на патронен празник на полицията и под влиянието на Софийския митрополит Стефан спира вниманието си на празника на Св. Архангел Михаил, като натежава аргументът, че Св. Архангел Михаил символизира властта, изпълняваща закона. В писменото мнение на митрополит Стефан по този повод се казва: "Този празник, който олицетворява и на небето реда на власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел като представител на дадената от Бога власт, да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите в страната, чрез които се гарантира животът, имотът и свободата на гражданите".
     Тази година празникът на българската полиция беше отбелязан тържествено от ОДМВР – Стара Загора ден по-рано, на 7-ми ноември.
     На тържеството, което се проведе пред сградата на Дирекцията бяха поканени и присъстваха г-жа Гергана Микова, Областен управител на Област – Стара Загора, командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада, бригаден генерал Кузмов, Негово високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан, кметове на общини в Област - Стара Загора, ръководители на съда и прокуратурата.
     Приветствия към служителите на полицията поднесоха директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев и Областният управител на област – Стара Загора, г-жа Гергана Микова.
    Прочетени бяха получените до момента поздравителни адреси от Негово високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприaн отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие на служителите от ОДМВР – Стара Загора.
    Във връзка с празника за проявен професионализъм при изпълнение на конкретна служебна задача  от директора на ОДМВР – Стара Загора с отличие „Обяваване на благодарност с парична награда“ е награден инспектор Димитър Паскалев Дечков, служител в сектор „Икономическа полиция“, а с отличие „Обяваване на благодарност“ са наградени още 49 полицейски служители на дирекцията от различни нейни структурни звена.

07 ное 2017

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО