МВР

ОД Стара Загора

 

06 август 2021

Презентация „Горски пожари-управление на сили и средства“ бе представена днес пред представители на ловните сдружения в област Стара Загора

Форумът се проведе в ОДМВР-Стара Загора на 6 август 2021 година.
„Благодаря Ви, че се отзовахте на поканата и присъствате на днешната среща“, се обърна към представителите на ловните сдружения директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Николай Колев и ги призова при пожар веднага да сигнализират, за да се предприемат действия възможно най-скоро.
Инспектор Ивайло Илиев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в презентация обобщи най-важните действия при сигнал за пожар, както и мерки за безопасност при гасене на горски пожари. Сред тях са да има пряка видимост и връзка между участниците в гасенето и да се изпълняват разпорежданията на ръководителя на място.
Инспектор Илиев припомни, че паленето на огън на разстояние по-малко от 100 метра от горски територии е забранено и добави, че най-важно е да се подаде сигнал към 112 и да се съдейства да се ориентират точно екипите на пожарната, за да могат да стигнат максимално бързо до мястото.

Изображения

 06 август 2021 | 17:17