МВР

ОД Стара Загора

 

19 март 2021

Мъж е задържан за 11 кражби от автомобили при операция на служители на ОДМВР – Стара Загора

Действията са осъществени под наблюдението на районната прокуратура; 26-годишният е привлечен като обвиняем, постановена му е мярка за задържане до 72 часа

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията против собствеността е проведена на 17 март от служители на ОДМВР – Стара Загора, под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък. В хода на действията е задържан 26-годишен мъж във връзка с извършени в периода 3-17 март 11 кражби на пари, вещи и документи от леки автомобили. За посегателствата са образувани досъдебни производства, които ще бъдат обединени. Задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.7, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.
По досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е оценителна експертиза. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Изображения

 19 март 2021 | 14:11