МВР

ОД Стара Загора

 

09 март 2021

Модерно оборудвана оранжерия за канабис разкриха полицаи от РУ – Казанлък

Операцията е проведена на територията на град Шипка под наблюдението на прокуратурата, задържан е 32-годишен мъж

      Полицейските действия са осъществени вчера, след придобита информация в РУ – Казанлък за отглеждане на марихуана в частен имот в град Шипка. При извършените претърсвания в жилището е установена високотехнологична лаборатория, изградена в пет от помещенията, оборудвани с вентилационна, овлажнителна, отоплителна и осветителна инсталация. Иззети са около 600 конопени растения с различна височина и съцветия, засети в саксии.
За срок до 24 часа е задържан 32-годишният собственик на къщата.
     По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.
     Предстои в днешния ден мъжът да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от НК. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.
     Подробности за разкритата нарколабооранжерия бяха съобщени днес от директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и окръжния прокурор Дичо Атанасов.
Изображения

 09 март 2021 | 11:04