МВР

ОД Стара Загора

 

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора установиха и задържаха двама извършители на грабеж над възрастна жена

27 апр 2020

     Полицейските действия са проведени под ръководството на прокуратурата
Разследване в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК, е извършено под ръководството на прокуратурата. На 24 април са арестувани двама мъже – на 64 и 54 години, от Ветрен. Те са осъждани за тежко умишлено престъпление на „ефективно“ лишаване от свобода за срок не по-малко от 1 година, поради което извършеното от тях в съучастие престъпление е преквалифицирано като такова извършено в условията на опасен рецидив. Оперативните действия са започнали на 18 април, след сигнал за извършено нападение над възрастна жена в дома й в село Дъбово, община Мъглиж. В хода им са предприети множество процесуално–следствени действия, довели до разкриването на извършителите.
     Двамата са привлечени като обвиняеми и с постановление на Окръжна прокуратура-Стара Загора от 25.04.2020г. са задържани за срок от 72-часа, а впоследствие по внесени днес от прокуратурата искания в Окръжен съд-Стара Загора, спрямо тях е взета мярка за неотклонение “задържане под стража“.
Подробности по извършеното разследване оповестиха окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов. Двамата посочиха, че противодействието на битовата престъпност остава приоритет в работата и това не се е променило въпреки извънредно положение в страната. В малките населени места е организирано активно полицейско присъствие чрез мобилни екипи от служители на ОДМВР- Стара Загора и от териториалните районни управления към дирекцията. С актуални проблеми и сигнали за престъпления или различни нарушения са ангажирани и районните инспектори, посещаващи по график малките населени места.

 27 април 2020 | 12:58