МВР

ОД София

 

21 авг 2019

Продължава разследването на пожара в складови помещения в Ботевград

Около 16 часа на 19 август на тел. 112 е подаден сигнал за възникнал пожар във фирмено хале в Ботевград. След активни действия на няколко пожарни екипа огънят е потушен. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че вследствие на пожара в работното хале са изгорели неопределено количество пластмасови отпадъци и автомобилни части. В резултат на разрастването на огъня са били обхванати и съседно складово помещение, където са изгорели неопределено количество моторно масло и авточасти, както и паркинг, където са изгорели осем автомобила. В хода на първоначалните процесуално- следствени действия е установена съпричастността на работник в халето към възникването на пожара. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал.2 от НК.

 

След светкавични действия на етрополските полицаи е задържан 18- годишен, отвлякъл бившата си приятелка

Около 16.10 часа вчера жителка на Етрополе сигнализирала в полицията, че е станала свидетелка на насилствено качване на момиче в автомобил, на който не успяла да запомни марката и регистрационния номер. Незабавно след получаването на сигнала служители на районното управление предприели бързи оперативно- издирвателни действия, в хода на които установили и спрели въпросния автомобил „Тойота“ на изхода на града. По първоначални данни е изяснено, че двамата са имали връзка, прекратена по желание на 21- годишната девойка. При оказаната от нея съпротива да се качи в автомобила, е получила леко убождане от нож, държан от младежа по време на деянието. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Ножът е иззет, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура.

 

19 авг 2019

Незаконно притежавани боеприпаси, оръжия и ловни трофеи са иззети при полицейска операция на територията на РУ- Пирдоп

Полицейските действия са извършени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Пирдоп. Извършени са претърсвания на три частни адреса- два в Златица и един в Пирдоп. На единия, обитаван от криминално проявен и осъждан мъж, са открити 11 патрона различен калибър, три мобилни радиостанции, въздушна пушка, както и четири лови трофея от сърна, всичките без надлежно разрешително за притежаването им. От служители на Изпълнителната агенция по горите е съставен констативен протокол, а трофеите са описани и иззети по надлежния ред. В къщата на друг криминално проявен и осъждан мъж от Златица, криминалистите открили и иззели комбинирана пушка с две различни цеви. 68- годишен пирдопчанин е задържан за срок до 24 часа, след като от дома му били иззети самоделно направен боен пистолет, късоцевна пушка и 22 патрона. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

16 авг 2019

Криминално проявен мъж е задържан за хулигански действия в с. Нови хан

Около 15.10 часа вчера на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж, предизвикал скандал в приюта в с. Нови хан, където пребивавала майката на сина му заедно с детето. На място незабавно са изпратени служители на РУ-Елин Пелин, които установили, че под въздействието на алкохол и наркотични вещества, 26-годишният е нанесъл лека порезна рана в областта на плешката на работещ в приюта мъж, който се е опитал да го отпрати. Лека порезна рана по ухото е получил и стопанинът на приюта, който също се притекъл на помощ. Извършителят - криминално проявен столичанин, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.. Процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Елин Пелин.

 

 

16 авг 2019

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО