МВР

ОД София

 

26 яну 2021

Две жени са задържани при полицейска операция срещу наркоразпространението в Елин Пелин

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества проведоха вчера служители на РУ-Елин Пелин. В хода й е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 33-годишна. Намерени са бучка прахообразно вещество с тегло около 30 грама, плик с около грам бяло прахообразно вещество, друг плик с прахообразно вещество с тегло около 75 грама, сгъвка от станиол с около грам растителна маса, стъклена плочка със следи от бяло прахообразно вещество по нея, множество самозалепващи се пликчета, както и три електронни везни. При извършената проверка на 21-годишната пътничка в автомобила е намерено самозалепващо се пликче, съдържащо бучка прахообразно вещество с тегло около един грам. При извършения наркополеви тест прахообразното вещество е  реагирало на амфетамин, а растителната маса- на марихуана.

Двете жени са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Елин Пелин.

 

 

Двама жители на Долна баня са задържани за кражба на електроенергия от мрежата за улично осветление

Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Ихтиман

Специализирана полицейска операция бе проведена снощи на територията на Долна баня от служители на РУ-Костенец и електроразпределителното дружество. Съвместните действия са предприети след получен сигнал от общинската администрация за установено необичайно завишаване на потреблението в трафопост, захранващ уличното осветление в града. Служителите на реда изчакали активирането на съответното осветление и към 20 часа пристъпили към проверките. Установено било незаконно присъединяване на два частни адреса,  откъдето посредством кабели, прикачени към проводник в трафопоста, се осъществява кражба на електроенергия за сметка на Община Долна баня.

За срок до 24 часа са задържани обитателите на двата адреса. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.4 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Ихтиман. От началото на месеца четири са досъдебните производства за кражба на електрическа енергия в Долна баня, образувани в РУ-Костенец.

Съвместните действия за противодействие на незаконните манипулации по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия, както и за привличане на извършителите към наказателна отговорност, продължават активно.

 

26 яну 2021

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО