МВР

ОД София

 

23 сеп 2020

Срещи на началниците на районни управления на МВР с жителите на малките населени места

График за периода 21–25.09.2020 г.

1. Началник на РУ Ботевград:

- на 24.09.2020 г. от 10:00 ч. – с. Новачене, кметство;

 

2. Началник на РУ Годеч: през месец септември няма да се извършва прием на граждани поради въведените мерки от Министъра на здравеопазването във връзка с КОВИД 19.

 

3. Началник на РУ Елин Пелин: във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на КОВИД 19 са преустановени срещите с кметовете.

 

4. Началник на РУ Етрополе: във връзка с платен годишен отпуск на началник РУ няма да бъдат проведени срещи по малките населени места.

 

5. Началник на РУ Ихтиман: във връзка с въведената извънредна обстановка до 30.09.2020 г. няма да се провеждат срещи по малките населени места.

 

6. Началник на РУ Костенец:

- на 25.09.2020 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Долна Василица, кметство.

 

7. Началник на РУ Костинброд:

- на 24.09.2020 г. от 13:00 ч. до 14:00 ч. – с. Голяновци, кметство.

 

8. Началник на РУ Пирдоп: прием на граждани не се провежда поради въведената в страната извънредна епидемична обстановка и при спазване на издадените в тази връзка разпоредителни документи. След отмяната й приема ще продължи.

 

9. Началник на РУ Правец:

- на 30.09.2020 г. от 09:30 ч. – с. Разлив, кметство;

10. Началник на РУ Самоков:

- на 25.09.2020 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Ковачевци, кметство.

 

11. Началник на РУ Своге: 

- на 24.09.2020 г. от 11:00 ч. до 12:00 ч. – с. Заселе, кметство;

- на 24.09.2020 г. от 13:00 ч. до 14:00 ч. – с. Зимевица, кметство.

 

12. Началник на РУ Сливница:

- на 24.09.2020 г. от 14:00 ч. – с. Цръклевци, кметство.

 

 

                                               

Двама извършители на престъпления на територията на РУ-Костинброд са обвинени и задържани за срок до 72 часа

Първият обвиняем е 29-годишен криминално проявен и осъждан костинбродчанин. Той бе задържан предната седмица, когато при извършено претърсване в дома му полицейските служители откриха 21 пакетчета и два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, 12 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и две електронни везни. Слез приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

72-часова мярка за задържане наложи прокуратурата и на 30-годишен рецидивист от с. Алдомировци. Той бе установен от служителите на РУ-Костинброд като извършител на взломна кражба от кафе аперитив в с. Петърч, извършена в края на миналата седмица. Криминално проявеният и осъждан мъж проникнал в търговския обект и отнел спиртни напитки и парична сума.

23 сеп 2020

Полиция и местна власт с празник за децата на Костинброд

Кампанията „Живей чисто“ към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, бе реализирана със съдействието на Общинска администрация-Костинброд, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, както и Детска педагогическа стая към РУ-Костинброд, РСПБЗН-Костинброд и Общинския инспекторат.

Празникът под надслов „Училище, здравей!“, предложи на малчуганите забавни и образователни игри на открито: конкурс за рисунка на тема "Костинброд в Европа- Европа в Костинброд"; рисуване с тебешири на улица "Охрид"; състезание между училищата; въпроси, посветени на седмицата на Европейски дни на наследството, както и такива, свързани с институциите в града.

Тестът в третото ниво, бе подготвен и воден от инспекторите Вера Христова и Калин Кирилов от РУ - Костинброд.

 

 

21 сеп 2020

Петима души са задържани при полицейски акции срещу наркоразпространението в Софийска област

Специализираните операции са в изпълнение на разпореждане на прокуратурата на Р България

Непълнолетна девойка и двама мъже, на 22 и 29 години, са задържани на 17 септември в ареста на РУ- Костинброд. При извършено претърсване и изземване на адреса на последния криминалистите открили и иззели 21 пакетчета и два буркана със суха тревиста маса, реагираща на канабис, 12 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин и две електронни везни.

При полицейска операция, проведена на следващия ден от криминалисти от РУ- Самоков, в гаражна клетка на частен адрес в града, са открити и иззети 30 окачени за сушене растения от вида на конопа с височина между 1 и 2 метра, реагиращи при извършения полеви наркотест на канабис. 40-годишният криминално проявен и осъждан обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа.

Различни по вид наркотични вещества са открити и иззети и от свогенските полицаи на 19 септември. Около 22.10 часа, при вида на  полицейските служители, мъж изхвърлил на тротоара до себе си синьо найлоново топче. При огледа на място се установило, че веществото в топчето е с тегло около 3 грама и реагира на канабис. При последвалото претърсване на жилището на 26-годишния криминално проявен свогенец, са открити и иззети около 20 грама суха зелена растителна маса /канабис/, плик с около 20 грама бяло вещество и още две бучки жълто вещество /амфетамин/ и електронна везна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под наблюдението на съответните районни прокуратури.

21 сеп 2020

Допълнителни екипи на „Пътна полиция“ при ОДМВР-София подпомагат и контролират трафика в последния работен ден

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края седмицата преди поредицата почивни дни е създадена организация за осигуряване безопасността на движението по основните пътни артерии на територията на ОДМВР- София, извършване на контрол над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.

По автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ и главните пътища на обслужваната територия ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи. Те ще подпомагат движението и ще следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.

В пътните участъци със стеснения поради ремонтни дейности също ще има полицейски екипи, които ще обезпечават пропускателната възможност.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

С превантивна цел ще се извършват и обходи на трасетата в района на прилежащите търговски обекти и бензиностанции.

С цел недопускане образуването на автомобилни колони  и създаването на тапи, при необходимост ще се въвежда временна организация на движението чрез въвеждането на реверсивно движение. Предприемането на тази мярка ще е съобразно интензивността на трафика и в двете посоки.

Обръщаме внимание на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

ОДМВР- София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона!

 

 

18 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО